Egy fideszes EP-képviselő kétszer sem tudta helyesen leírni a Fidesz kommunikációs igazgatójának nevét

Szerző: Bukovics Martin
2019.02.21. 11:00

A kormánymédia egész héten helyesen írni nem tudó ellenzéki politikuson pörgött. De elírásaik nem csak nekik vannak.

Egy fideszes EP-képviselő kétszer sem tudta helyesen leírni a Fidesz kommunikációs igazgatójának nevét

Óriási dilit indított el Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó hétfőn! A két szocialista országgyűlési képviselő „Képviselőkbe folytani a szót illendő?” feliratú papírokkal tiltakozott az Országgyűlés mentelmi bizottságának ülésén – csakhogy a fojtani szót helyesen j-vel, nem pedig ly-nal írjuk a magyar helyesírás szabályai szerint.

(Ha valaki tesztelné a helyesírását, az Azonnali vonatkozó kvízében lemérheti, okosabb-e egy szocialista képviselőnél.)

A kormánypárti média azóta ezen szórakozik, sőt: azóta találtak egy helyesírási hibát Zugló polgármestere, Karácsony Gergely egyik Facebook-posztjában: a politikus a dolgozószobája szót ly-nal írta. Ez ez az elírás az adófizetők pénzén fenntartott M1 híradójában is hír volt.

Ezek tükrében különösen izgalmas a fideszes EP-képviselő, Járóka Lívia szerda esti, Brüsszelben íródott Facebook-posztja:

Igen, a politikusnak nem sikerült helyesen leírnia Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatójának nevét. És nem is csak egyszer. Ha ugyanis megnézzük, milyen szerkesztéseket hajtott végre a bejegyzésen, látjuk: eredetileg még jobban elírta a Hidvéghi nevet:

Nagy esély van arra, hogy Járóka és Hídvégi Hidvégi Hidvéghi Balázs tényleg kollégák legyenek: Járóka ugyanis harmadik a Fidesz 2019-es EP-választási listáján, Hidvéghi pedig a tizenkettedik – a jelenlegi erőviszonyokat tekintve még utóbbi is befutó hely.

FOTÓ: Járóka Lívia / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek