Demokratákról készített halállistát, és pestissel irtotta volna az emberiséget az amerikai hadnagy

Szerző: Illés Gergő
2019.02.21. 20:54

A magát fehér nacionalistaként meghatározó férfi „a világon szinte mindenkit” lemészárolt volna, példaképe pedig a norvég tömeggyilkos Anders Breivik.

Demokratákról készített halállistát, és pestissel irtotta volna az emberiséget az amerikai hadnagy

Terrortámadás előkészítésének gyanújával letartóztatták az Egyesült Államok parti őrségének egyik tisztjét, miután az „a világon szinte mindenkit”, de különösen demokrata párti politikusokat akart lemészárolni – írja a BBC.

Breivik a példakép; demokraták a halállistán

Christopher Paul Hassont marylandi otthonában tartóztatták le, ahol egy halom fegyvert és lőszereket is találtak a hatóságok. A magát fehér nacionalistaként jellemző Hasson halállistát is készített célpontjaiból, melyeken prominens demokrata párti politikusok szerepeltek az ügyészség szerint.

Hozzátették: a férfi az inspirációt a norvég tömeggyilkos Anders Breiviktől merítette,

aki először 2011-ben először Oslóban robbantott pokolgépet, majd egy baloldali ifjúsági szervezet tagjait kezdte el lemészárolni. Breivik akkor 77 embert gyilkolt meg. Hasson 2017 óta tanulmányozta Breivik kiáltványát arról, hogy hogyan kell összegyűjteni a támadáshoz szükséges lőfegyvereket, és hogyan kell a célpontok listáját összeállítani.

Hassont egyelőre tiltott kábítószer-birtoklás és fegyvertartás miatt tartóztatták le, ugyanakkor az ügyészség szerint mindez „csak a jéghegy csúcsa”. Egyelőre tizenöt lőfegyvert és több mint ezer töltényt foglaltak le a 49 éves hadnagy lakásán, ahol illegális kábítószereket is találtak.

Mikor a hatóságok rajtaütöttek lakásán, több mint harminc fiola növekedési hormont (szteroidot) találtak nála, mellyel szerintük a támadások végrehajtására való képességét szerette volna fokozni.

A pestis a leghatékonyabb, de bonyolult megszerezni

Az ügyészek a férfi számítógépén találtak egy 2017-es, el nem küldött e-mailt is, melyben azt írja:

„arról álmodozom, hogy szinte minden egyes embert megöljek a világon.”

Hozzátette, szerinte a pestis elterjesztése lenne a leghatékonyabb, de ahhoz szüksége lenne a spanyolnáthára, a botulizmusra és a lépfenére is. „Nem tudom, hogy ezeket hogyan szerzem meg, de majd kitalálok valamit”.

A férfi halállistáján szerepelt a Demokrata Párt képviselőház-beli elnöke, Nancy Pelosi, valamint a demokrata szenátus kisebbségi vezetője, Chuck Schumer is, de a férfi szívesen meggyilkolta volna a baloldali MSNBC televízió két újságíróját, Chris Hayest és Joe Scarborough-ot is „Provokálni kéne a kormányt és a rendőrséget is, hogy túlreagálják az ügyet, mely az erőszak eszkalálódásához vezet.

A BLM (a Black Lives Matter-mozgalom), vagy bármi ehhez hasonló balos szar ideális lenne az erőszak ösztönzésére” – fogalmazott a gyanúsított.

Egy másik e-mailben a 2017-es amerikai tüntetések hatására arról írt, „fehér hazát” szeretne.

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek