Junckerék válaszoltak Orbán sorosozó plakátjára: Fikció!

Szerző: Bukovics Martin
2019.02.19. 14:30

A magyarok tényeket érdemelnek, nem meséket, reagált az Európai Bizottság a magyar kormány közpénzből fizetett, Juncker bizottsági elnököt Soros Györggyel közösen ábrázoló plakátkampányára.

Junckerék válaszoltak Orbán sorosozó plakátjára: Fikció!

A magyar kormány nemrég jelentette be, hogy közpénzből plakátkampányt indít, amelyen a jobbközép Európai Néppárt egyik legismertebb politikusát, Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét Soros György magyar származású amerikai üzletember társaságában szerepeltetik. A magyar adófizetők pénzéből készült kormányplakát állítása szerint az Európai Bizottság, azaz „Brüsszel” kötelező betelepítési kvótát vezetne be, gyengíteni akarja az uniós tagállamok határvédelmi jogait, valamint létrehozna valamiféle „migránsvízumot” is. 

A magyar kormány és a Fidesz rövid idő alatt betámadta uniós színtéren a zöldpárti Judith Sargentinit, a holland balközép Frans Timmermanst, a liberális belga Guy Verhofstadtot, és most a luxemburgi jobbközép Junckert is. Az EP-választásig szűk száz nap van még hátra.

A Juncker vezette Európai Bizottság egy nappal később Facebook-posztban válaszolt a magyar kormány vádjaira. A fotón Juncker bizottsági elnök mellett Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerepel. Mint írják: „Nincs olyan, hogy »ők«, csak az Európai Unió van, amelynek asztalánál helyet foglal Magyarország is.” Felhívják a figyelmet arra is, hogy az EU támogatja, nem pedig aláássa a nemzeti határvédelmet, humanitárius vízumok bevezetésére pedig nulla darab terv van, arról pedig hogy ki milyen mértékben támogatja a bevándorlást, tagállami szinten születik döntés.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek