HIV-es lett a legnagyobb spanyol pornós, egész Európában leálltak a forgatások

Szerző: Fekő Ádám
2019.02.19. 19:07

Rengeteg pornószínésznő retteg, hogy elkapta a vírust Nacho Vidaltól. Évek óta vitatéma a felnőttfilmesek védekezése.

HIV-es lett a legnagyobb spanyol pornós, egész Európában leálltak a forgatások

Egész Európában leáll a pornóforgatás egy hónapra, miután Nacho Vidalt, Spanyolország, illetve Katalónia különbejáratú pornólegendáját HIV-vel diagnosztizálták. Bár az elmúlt években már rendezőként is dolgozó pornószínész nem volt hajlandó semmit mondani, iparági források megerősítették az El Nacionalnak, hogy a hatóságok az ilyenkor megszokott módon sorra hívják fel Vidal partnereit, fáradjanak be megvizsgáltatni magukat. 

Hasonló helyzetekben rutineljárás, hogy leállnak a forgatások, hiszen egy jól futó pornószínész szinte kibogozhatatlanul sok jelenetet forgat le akár egy hónap alatt is különböző partnerekkel, az így keletkező fertőzési hálót pedig lehetetlen lemérni.

Nacho Vidal kollégái ráadásul joggal rettegnek, hiszen a pornónézők igényei miatt egyik jelenetben sem használtak óvszert, ahogy az Európában eleve nem szokás. Az En Blau beszélt Nacho legutóbbi partnerével is, aki azt mondta, a tesztje negatív lett, de mivel még nem is telt el elég idő a jelenetük óta, egyáltalán nem lehet benne biztos, hogy ez így is marad. 

Nacho Vidalnak speciel annyiban szerencséje van, hogy 2019-ben a HIV-vírus megfelelő kezeléssel már szinte teljesen tünetmentessé tehető, de ez valószínűleg nem fogja vigasztalni a megfertőzött kolléganőit.

Az eset valószínűleg újra előhozza az évek óta folyó vitát a pornósok védekezéséről: az óvszerhasználat kimutathatóan zavarja a nézőket, anélkül viszont ellenőrizetlenül terjedhetnek a vírusok. A műfajban sokkal szigorúbb amerikaiaknál például már 2012-ben már egészen közel járt a törvényhozás ahhoz, hogy csak óvszerben lehessen ilyet forgatni (akkoriban a magyar producer Kovi azt vizionálta, ez fogja fellendíteni a magyar pornóipart is, hiszen inkább ide jönnek majd gumi nélkül forgatni), de végül 2016-ban meggondolták magukat a pornóiparban dolgozók közös kérésére, mivel szerintük a gumi sokat ront a látványvilágon. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek