+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Zulik Ákos
2019. február 17. vasárnap, 18:33
Európa erős emberei nagy bajban lennének, ha meginogna a hagyományos ételek és szokások által aládúcolt szellemi világrend. Jól tudja ezt Németh Szilárd Fidesz-alelnök is, aki a csepeli helyi újságban lassan klasszikussá váló sorozatban tanít a magyar és a közép-európai konyha legjavára. Mindig érdemes a Visztulába vizet önteni, ezért a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának lengyel zsurekjét Varsó Stara Ochotájának egyik festői falanszterében főztük meg.

 

ÉN AKKOR CSAK EGY KKV-T KÉREK – MORFONDÍROZOM A MODERN PIACGAZDASÁG FEJLESZTÉSPOLITIKAI VETÜLETEIN, MIKÖZBEN ÖSSZEGYŰJTÖM AZ ALAPANYAGOKAT A BANACHA-KOMPLEXUM ÁRUSAITÓL ÉS SZUPERMARKETJÉBŐL.

 

SÁRGARÉPA, PETREZSELYEM, VÖRÖSHAGYMA ÉS FOKHAGYMA – ÖSSZEVÁGVA VÁRJÁK A DÉLUTÁNI ZSÚRT.

 

EURÓPAI KONZERVATÍV ÉS REFORMKONYHÁT! LIBAZSÍR HELYETT OLÍVAOLAJAT HASZNÁLOK DINSZTELÉSHEZ. TUDTAD, HOGY LENGYELORSZÁGOT A KILENCVENES ÉVEKBEN PORTUGÁL HÓDÍTÓK VETTÉK BE?

 

GOMBÁVAL ÉS KRUMPLIVAL FOKOZZUK AZ ÉSZAKI SZLÁV ÉLETÉRZÉST. MÁR CSAK EGY VODKA MEG EGY SZŐKE KELL, ÉS CSEPEL LESZ AZ ÚJ MAZÓVIA!

 

KIS LEVET ERESZT ÉS ÖSSZEÉRIK, AMI ÖSSZETARTOZIK. CSAK FÉRJEK HOZZÁ A LEVESESTÁLHOZ!

 

JÖN A HÚS, ABBÓL MÉG SEHOL NEM VOLT BAJ OCHOTÁTÓL A XXI. KERÜLETIG. FEHÉR ÉS FÜSTÖLT, A MULTI-KOLBI ÉL ÉS VIRUL!

 

BÁR NÉMETH ÚR EZT NEM ÍRJA, ÉN AZÉRT RÁPIRÍTOK KICSIT. REZSIBIZTOS, AMI TUTI!

 

MOST JÖN A DOLGOK KÖZEPE, A ZSUREK LELKE. HŰS KOVÁSZA DAGASZT / BÉKÉTELEN SZIVEMNEK / IZENJETEK VIGASZT!

 

V4-KRÉM (DE LA CRÈME): A KOVÁSZT TEJFÖLLEL ÜTÖM FÖL.

 

MINDEN RENDBEN ROTYOG. POSZTSZOVJET TANÁCSADÓM SZERINT GASZTRONÓMIAI ÉS GEOPOLITIKAI ÉRTELEMBEN EGYARÁNT AUTENTIKUSAK VAGYUNK. SZERINTEM A CSEPELI HÍRMONDÓ ÉS AZ AZONNALI UTÁN EGYÉRTELMŰEN A CALVERT JOURNAL KÖVETKEZIK.

 

SÓ, BORS, CITROMBORS. A FŰSZEREZÉSSEL KÍSÉRLETEZEK, MIKÖZBEN KIOSSEV ÖNGYARMATOSÍTÁSRÓL SZÓLÓ TÉTELEIN AGYALOK. BIZONYÁRA A JELES BOLGÁR ELMÉLÉSZ IS KIFELEJTETT VALAMI FONTOSAT.

 

MÉG A TOJÁST KELL MEGFŐZNI. EZ AZ EMBERI LÉTEZÉS UNIVERZÁLIS ASPEKTUSA BIAŁYSTOKTÓL A HÚSVÉT-SZIGETEKIG.

 

KÉSZ. KILÉPETT, MEGHASONLOTT - THEROUX-T OLVAS ÉS FŐTT KOSZTON ÉL. AVAGY MINDEN A TÁLALÁSON MÚLIK.

 

KI KELL JELENTENÜNK, HOGY A NÉMETH SZILÁRD-FÉLE ZSUREK KIFEJEZETTEN FINOM, ÉS KÖZEL JÁR AZ EREDETIHEZ. EGY KICSIT ZÖLDESEBB A SZÍNE A SZOKÁSOSNÁL VALAMELYIK ALAPZÖLDSÉG MIATT – DE HÁT VÉGÜL IS PONT ENNYI A KÜLÖNBSÉG A ZÁSZLÓINK KÖZÖTT. SMACZNEGO!

 

PS. VALÓBAN KIFELEJTETTEM VALAMI FONTOSAT, DE AZ UTOLSÓ PILLANATBAN BELEFŐZTEM. A BÉKEBELI OSZTRÁK-MAGYAR BRANDNEK ITT ÉSZAKON IS TEREM BABÉR.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

Andrzej Dudának nagyon nem tetszett egy lengyel bulvárlap róla szóló cikke, most a német nagykövettől követelik a kiadóvállalat megregulázását.

Legalábbis miután az ügyből felháborodás lett, állítják: a bizottsági elnök csak személyes minőségében akarta megtolni a HDZ kampányát.

Továbbra sem kell létező e-mail cím a kitöltéshez.

Újabb közös pontra lettünk figyelmesek Szerbiával a pécsi vásárban: 1900 forintért bárki hirdetheti Oroszország urát.

Ma választ Horvátország. Mivel győzködték vagy riogatták a pártok a választókat? Spoiler: menekültekkel nem. Választás előtti plakátkörkép!

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Ivan Krastev bolgár filozófus beszélget a járvány utáni Európáról a bécsi Kreisky Forum online-rendezvényén július 6-án.

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás