+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Zulik Ákos
2019. február 17. vasárnap, 18:33
Európa erős emberei nagy bajban lennének, ha meginogna a hagyományos ételek és szokások által aládúcolt szellemi világrend. Jól tudja ezt Németh Szilárd Fidesz-alelnök is, aki a csepeli helyi újságban lassan klasszikussá váló sorozatban tanít a magyar és a közép-európai konyha legjavára. Mindig érdemes a Visztulába vizet önteni, ezért a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának lengyel zsurekjét Varsó Stara Ochotájának egyik festői falanszterében főztük meg.

 

ÉN AKKOR CSAK EGY KKV-T KÉREK – MORFONDÍROZOM A MODERN PIACGAZDASÁG FEJLESZTÉSPOLITIKAI VETÜLETEIN, MIKÖZBEN ÖSSZEGYŰJTÖM AZ ALAPANYAGOKAT A BANACHA-KOMPLEXUM ÁRUSAITÓL ÉS SZUPERMARKETJÉBŐL.

 

SÁRGARÉPA, PETREZSELYEM, VÖRÖSHAGYMA ÉS FOKHAGYMA – ÖSSZEVÁGVA VÁRJÁK A DÉLUTÁNI ZSÚRT.

 

EURÓPAI KONZERVATÍV ÉS REFORMKONYHÁT! LIBAZSÍR HELYETT OLÍVAOLAJAT HASZNÁLOK DINSZTELÉSHEZ. TUDTAD, HOGY LENGYELORSZÁGOT A KILENCVENES ÉVEKBEN PORTUGÁL HÓDÍTÓK VETTÉK BE?

 

GOMBÁVAL ÉS KRUMPLIVAL FOKOZZUK AZ ÉSZAKI SZLÁV ÉLETÉRZÉST. MÁR CSAK EGY VODKA MEG EGY SZŐKE KELL, ÉS CSEPEL LESZ AZ ÚJ MAZÓVIA!

 

KIS LEVET ERESZT ÉS ÖSSZEÉRIK, AMI ÖSSZETARTOZIK. CSAK FÉRJEK HOZZÁ A LEVESESTÁLHOZ!

 

JÖN A HÚS, ABBÓL MÉG SEHOL NEM VOLT BAJ OCHOTÁTÓL A XXI. KERÜLETIG. FEHÉR ÉS FÜSTÖLT, A MULTI-KOLBI ÉL ÉS VIRUL!

 

BÁR NÉMETH ÚR EZT NEM ÍRJA, ÉN AZÉRT RÁPIRÍTOK KICSIT. REZSIBIZTOS, AMI TUTI!

 

MOST JÖN A DOLGOK KÖZEPE, A ZSUREK LELKE. HŰS KOVÁSZA DAGASZT / BÉKÉTELEN SZIVEMNEK / IZENJETEK VIGASZT!

 

V4-KRÉM (DE LA CRÈME): A KOVÁSZT TEJFÖLLEL ÜTÖM FÖL.

 

MINDEN RENDBEN ROTYOG. POSZTSZOVJET TANÁCSADÓM SZERINT GASZTRONÓMIAI ÉS GEOPOLITIKAI ÉRTELEMBEN EGYARÁNT AUTENTIKUSAK VAGYUNK. SZERINTEM A CSEPELI HÍRMONDÓ ÉS AZ AZONNALI UTÁN EGYÉRTELMŰEN A CALVERT JOURNAL KÖVETKEZIK.

 

SÓ, BORS, CITROMBORS. A FŰSZEREZÉSSEL KÍSÉRLETEZEK, MIKÖZBEN KIOSSEV ÖNGYARMATOSÍTÁSRÓL SZÓLÓ TÉTELEIN AGYALOK. BIZONYÁRA A JELES BOLGÁR ELMÉLÉSZ IS KIFELEJTETT VALAMI FONTOSAT.

 

MÉG A TOJÁST KELL MEGFŐZNI. EZ AZ EMBERI LÉTEZÉS UNIVERZÁLIS ASPEKTUSA BIAŁYSTOKTÓL A HÚSVÉT-SZIGETEKIG.

 

KÉSZ. KILÉPETT, MEGHASONLOTT - THEROUX-T OLVAS ÉS FŐTT KOSZTON ÉL. AVAGY MINDEN A TÁLALÁSON MÚLIK.

 

KI KELL JELENTENÜNK, HOGY A NÉMETH SZILÁRD-FÉLE ZSUREK KIFEJEZETTEN FINOM, ÉS KÖZEL JÁR AZ EREDETIHEZ. EGY KICSIT ZÖLDESEBB A SZÍNE A SZOKÁSOSNÁL VALAMELYIK ALAPZÖLDSÉG MIATT – DE HÁT VÉGÜL IS PONT ENNYI A KÜLÖNBSÉG A ZÁSZLÓINK KÖZÖTT. SMACZNEGO!

 

PS. VALÓBAN KIFELEJTETTEM VALAMI FONTOSAT, DE AZ UTOLSÓ PILLANATBAN BELEFŐZTEM. A BÉKEBELI OSZTRÁK-MAGYAR BRANDNEK ITT ÉSZAKON IS TEREM BABÉR.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Palocsai Béla erről a Facebook-sztorijában posztolt a németekkel vívott történelmi 2-2-es döntetlen után.

Boris Palmer, Tübingen zöld polgármestere megint szembemegy a fősodrattal, és feltett pár kérdést a német-magyar focimeccs kapcsán.

Aki minőségi németezésre várt a meccs előtt, az ezt előbb kapja meg Svájcból, mint a magyar kormánypárt környékéről.

A Momentum így több jelöltjét is visszahúzva sorol be a például jobbikos Brenner Koloman, Csányi Tamás vagy Ander Balázs mögé, míg a Jobbik a Momentum által indított Szabó Szabolcsot vagy Szecsődi Andreát támogatja.

Közel 3 és fél évig tartották őket fogva, amiért megszervezték a spanyol kormány és legfelsőbb bíróság szerint illegális és alkotmányellenes függetlenségi népszavazást 2017-ben.

Bárki bármilyen ötletet bedobhat, és még egy
kis pénzt is kaphat érte.

A szocdemek bizakodóak: szerintük átmegy. A PNL belső harcai akár kapóra is jöhetnek.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás