+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Zulik Ákos
2019. február 17. vasárnap, 18:33
Európa erős emberei nagy bajban lennének, ha meginogna a hagyományos ételek és szokások által aládúcolt szellemi világrend. Jól tudja ezt Németh Szilárd Fidesz-alelnök is, aki a csepeli helyi újságban lassan klasszikussá váló sorozatban tanít a magyar és a közép-európai konyha legjavára. Mindig érdemes a Visztulába vizet önteni, ezért a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának lengyel zsurekjét Varsó Stara Ochotájának egyik festői falanszterében főztük meg.

 

ÉN AKKOR CSAK EGY KKV-T KÉREK – MORFONDÍROZOM A MODERN PIACGAZDASÁG FEJLESZTÉSPOLITIKAI VETÜLETEIN, MIKÖZBEN ÖSSZEGYŰJTÖM AZ ALAPANYAGOKAT A BANACHA-KOMPLEXUM ÁRUSAITÓL ÉS SZUPERMARKETJÉBŐL.

 

SÁRGARÉPA, PETREZSELYEM, VÖRÖSHAGYMA ÉS FOKHAGYMA – ÖSSZEVÁGVA VÁRJÁK A DÉLUTÁNI ZSÚRT.

 

EURÓPAI KONZERVATÍV ÉS REFORMKONYHÁT! LIBAZSÍR HELYETT OLÍVAOLAJAT HASZNÁLOK DINSZTELÉSHEZ. TUDTAD, HOGY LENGYELORSZÁGOT A KILENCVENES ÉVEKBEN PORTUGÁL HÓDÍTÓK VETTÉK BE?

 

GOMBÁVAL ÉS KRUMPLIVAL FOKOZZUK AZ ÉSZAKI SZLÁV ÉLETÉRZÉST. MÁR CSAK EGY VODKA MEG EGY SZŐKE KELL, ÉS CSEPEL LESZ AZ ÚJ MAZÓVIA!

 

KIS LEVET ERESZT ÉS ÖSSZEÉRIK, AMI ÖSSZETARTOZIK. CSAK FÉRJEK HOZZÁ A LEVESESTÁLHOZ!

 

JÖN A HÚS, ABBÓL MÉG SEHOL NEM VOLT BAJ OCHOTÁTÓL A XXI. KERÜLETIG. FEHÉR ÉS FÜSTÖLT, A MULTI-KOLBI ÉL ÉS VIRUL!

 

BÁR NÉMETH ÚR EZT NEM ÍRJA, ÉN AZÉRT RÁPIRÍTOK KICSIT. REZSIBIZTOS, AMI TUTI!

 

MOST JÖN A DOLGOK KÖZEPE, A ZSUREK LELKE. HŰS KOVÁSZA DAGASZT / BÉKÉTELEN SZIVEMNEK / IZENJETEK VIGASZT!

 

V4-KRÉM (DE LA CRÈME): A KOVÁSZT TEJFÖLLEL ÜTÖM FÖL.

 

MINDEN RENDBEN ROTYOG. POSZTSZOVJET TANÁCSADÓM SZERINT GASZTRONÓMIAI ÉS GEOPOLITIKAI ÉRTELEMBEN EGYARÁNT AUTENTIKUSAK VAGYUNK. SZERINTEM A CSEPELI HÍRMONDÓ ÉS AZ AZONNALI UTÁN EGYÉRTELMŰEN A CALVERT JOURNAL KÖVETKEZIK.

 

SÓ, BORS, CITROMBORS. A FŰSZEREZÉSSEL KÍSÉRLETEZEK, MIKÖZBEN KIOSSEV ÖNGYARMATOSÍTÁSRÓL SZÓLÓ TÉTELEIN AGYALOK. BIZONYÁRA A JELES BOLGÁR ELMÉLÉSZ IS KIFELEJTETT VALAMI FONTOSAT.

 

MÉG A TOJÁST KELL MEGFŐZNI. EZ AZ EMBERI LÉTEZÉS UNIVERZÁLIS ASPEKTUSA BIAŁYSTOKTÓL A HÚSVÉT-SZIGETEKIG.

 

KÉSZ. KILÉPETT, MEGHASONLOTT - THEROUX-T OLVAS ÉS FŐTT KOSZTON ÉL. AVAGY MINDEN A TÁLALÁSON MÚLIK.

 

KI KELL JELENTENÜNK, HOGY A NÉMETH SZILÁRD-FÉLE ZSUREK KIFEJEZETTEN FINOM, ÉS KÖZEL JÁR AZ EREDETIHEZ. EGY KICSIT ZÖLDESEBB A SZÍNE A SZOKÁSOSNÁL VALAMELYIK ALAPZÖLDSÉG MIATT – DE HÁT VÉGÜL IS PONT ENNYI A KÜLÖNBSÉG A ZÁSZLÓINK KÖZÖTT. SMACZNEGO!

 

PS. VALÓBAN KIFELEJTETTEM VALAMI FONTOSAT, DE AZ UTOLSÓ PILLANATBAN BELEFŐZTEM. A BÉKEBELI OSZTRÁK-MAGYAR BRANDNEK ITT ÉSZAKON IS TEREM BABÉR.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

És mit kéne csinálniuk Orbánéknak, hogy teljes joggal visszavegyék őket? Videó!

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

Egy új tanulmány szerint az elektromágneses mezőknek kitett méhek lassabban tanulnak és agresszívebbek is saját fajtársaikkal szemben.

A színész tökéletesíteni akarta a hörgését egy csatajelenethez, így aztán nem restellte egy profi metálénekes segítségét kérni.

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás