Németh Szilárd lengyel levese felült a varsói gyorsra

Szerző: Zulik Ákos
2019.02.17. 18:33

Európa erős emberei nagy bajban lennének, ha meginogna a hagyományos ételek és szokások által aládúcolt szellemi világrend. Jól tudja ezt Németh Szilárd Fidesz-alelnök is, aki a csepeli helyi újságban lassan klasszikussá váló sorozatban tanít a magyar és a közép-európai konyha legjavára. Mindig érdemes a Visztulába vizet önteni, ezért a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának lengyel zsurekjét Varsó Stara Ochotájának egyik festői falanszterében főztük meg.

Németh Szilárd lengyel levese felült a varsói gyorsra

ÉN AKKOR CSAK EGY KKV-T KÉREK – MORFONDÍROZOM A MODERN PIACGAZDASÁG FEJLESZTÉSPOLITIKAI VETÜLETEIN, MIKÖZBEN ÖSSZEGYŰJTÖM AZ ALAPANYAGOKAT A BANACHA-KOMPLEXUM ÁRUSAITÓL ÉS SZUPERMARKETJÉBŐL.

SÁRGARÉPA, PETREZSELYEM, VÖRÖSHAGYMA ÉS FOKHAGYMA – ÖSSZEVÁGVA VÁRJÁK A DÉLUTÁNI ZSÚRT.

EURÓPAI KONZERVATÍV ÉS REFORMKONYHÁT! LIBAZSÍR HELYETT OLÍVAOLAJAT HASZNÁLOK DINSZTELÉSHEZ. TUDTAD, HOGY LENGYELORSZÁGOT A KILENCVENES ÉVEKBEN PORTUGÁL HÓDÍTÓK VETTÉK BE?

GOMBÁVAL ÉS KRUMPLIVAL FOKOZZUK AZ ÉSZAKI SZLÁV ÉLETÉRZÉST. MÁR CSAK EGY VODKA MEG EGY SZŐKE KELL, ÉS CSEPEL LESZ AZ ÚJ MAZÓVIA!

KIS LEVET ERESZT ÉS ÖSSZEÉRIK, AMI ÖSSZETARTOZIK. CSAK FÉRJEK HOZZÁ A LEVESESTÁLHOZ!

JÖN A HÚS, ABBÓL MÉG SEHOL NEM VOLT BAJ OCHOTÁTÓL A XXI. KERÜLETIG. FEHÉR ÉS FÜSTÖLT, A MULTI-KOLBI ÉL ÉS VIRUL!

BÁR NÉMETH ÚR EZT NEM ÍRJA, ÉN AZÉRT RÁPIRÍTOK KICSIT. REZSIBIZTOS, AMI TUTI!

MOST JÖN A DOLGOK KÖZEPE, A ZSUREK LELKE. HŰS KOVÁSZA DAGASZT / BÉKÉTELEN SZIVEMNEK / IZENJETEK VIGASZT!

V4-KRÉM (DE LA CRÈME): A KOVÁSZT TEJFÖLLEL ÜTÖM FÖL.

MINDEN RENDBEN ROTYOG. POSZTSZOVJET TANÁCSADÓM SZERINT GASZTRONÓMIAI ÉS GEOPOLITIKAI ÉRTELEMBEN EGYARÁNT AUTENTIKUSAK VAGYUNK. SZERINTEM A CSEPELI HÍRMONDÓ ÉS AZ AZONNALI UTÁN EGYÉRTELMŰEN A CALVERT JOURNAL KÖVETKEZIK.

SÓ, BORS, CITROMBORS. A FŰSZEREZÉSSEL KÍSÉRLETEZEK, MIKÖZBEN KIOSSEV ÖNGYARMATOSÍTÁSRÓL SZÓLÓ TÉTELEIN AGYALOK. BIZONYÁRA A JELES BOLGÁR ELMÉLÉSZ IS KIFELEJTETT VALAMI FONTOSAT.

MÉG A TOJÁST KELL MEGFŐZNI. EZ AZ EMBERI LÉTEZÉS UNIVERZÁLIS ASPEKTUSA BIAŁYSTOKTÓL A HÚSVÉT-SZIGETEKIG.

KÉSZ. KILÉPETT, MEGHASONLOTT - THEROUX-T OLVAS ÉS FŐTT KOSZTON ÉL. AVAGY MINDEN A TÁLALÁSON MÚLIK.

KI KELL JELENTENÜNK, HOGY A NÉMETH SZILÁRD-FÉLE ZSUREK KIFEJEZETTEN FINOM, ÉS KÖZEL JÁR AZ EREDETIHEZ. EGY KICSIT ZÖLDESEBB A SZÍNE A SZOKÁSOSNÁL VALAMELYIK ALAPZÖLDSÉG MIATT – DE HÁT VÉGÜL IS PONT ENNYI A KÜLÖNBSÉG A ZÁSZLÓINK KÖZÖTT. SMACZNEGO!

PS. VALÓBAN KIFELEJTETTEM VALAMI FONTOSAT, DE AZ UTOLSÓ PILLANATBAN BELEFŐZTEM. A BÉKEBELI OSZTRÁK-MAGYAR BRANDNEK ITT ÉSZAKON IS TEREM BABÉR.
Zulik Ákos
Zulik Ákos közgazdász, az Azonnali szerzője

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek