+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. február 15. péntek, 07:38
Darij Krajčičot levegőnek nézték a boltban, megelégelte, lopott, és anekdotát gyártott a történtekből.

Szándékosan ellopott egy szedvicset Darij Krajčič szlovén politikus, mivel

 

saját bevallása szerint „levegőnek nézték” egy szupermarketben, ezért szerette volna letesztelni a biztonsági szolgálatot. 

 

A piti lopást természetesen a biztonságiak nem vették észre, a balközép kormánypárt Marjan Šarec Listájának (LMS) politikusa viszont becsületes volt, és később visszatért a kasszához.

 

Még ezzel sem bukott volna le, ha végül nem kezd a sztoriból anekdotát gyártani, és azt nem osztja meg képviselőtársaival egy szerdai bizottsági ülésen. A többi képviselő pedig eleinte csak jót nevetett a sztorin, de csütörtökön az LMS frakcióvezetője már „elfogadhatatlannak” nevezte a történteket.

 

Az eset kapcsán Krajčičot egy televízió is megkérdezte: „vagy három percet állhattam a pultnál”, panaszkodott az 54 éves politikus. Hozzátette,

 

három bolti dolgozó is a közelben beszélgetett, ezért döntött úgy, hogy leteszteli a figyelmüket és rögtönzött „társadalmi kísérletet” hajt végre.

 

„Senki nem jött utánam, senki nem kiabált rám”, fogalmazott, hozzátéve, hogy a személyzet gyakran túlságosan is támaszkodik a térfigyelő kamerákra, ezért nem is vesz észre dolgokat.

 

Krajčič később elnézést kért a lopásért, és ahogy az LMS frakcióvezetője, Brane Gulobović fogalmazott, a politikus „vállalta a felelősséget tetteiért és saját akaratából lemondott”; ez pedig összhangban van a párt magas etikai elvárásaival.

 

Krajčičot múlt szeptemberben választották meg a szlovén parlamentbe, ahol is a humorista Marjan Šarec pártja vált a balközép kormánykoalíció vezető erejévé. A választásokat bár Orbán Viktor szövetségese, és a magyar migránsozós kampányt lemásoló Janez Janša nyerte meg, az arányos szlovén választási rendszer miatt nem szerzett többséget a törvényhozásban. A szlovén választásról mi is rengeteget írtunk, itt például részletesen is elemeztük Orbán szlovén hasonmásait és a többi pártot. (via BBC)

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás