Szándékosan hazudott a nyomozóknak Trump egykori kampányfőnöke

Szerző: Fekő Ádám
2019.02.14. 08:21

Azt eddig is lehetett tudni, hogy Paul Manafort félrevezette a nyomozást, de most az is hivatalossá vált, hogy szándékosan.

Szándékosan hazudott a nyomozóknak Trump egykori kampányfőnöke

Bár vádalkut kötött Donald Trump egykori kampányfőnöke, Paul Manafort, miután több bűncselekmény miatt elítélte a bíróság, most kiderült, hogy szándékosan megszegte azt a 2016-os amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozás feltárása alatt: „Több hamis vallomást is tett az FBI-nak, a különleges ügyész hivatalának és az esküdtszéknek a nyomozásban fontos kérdésekben” – mondta Amy Berman Jackson bíró.

Manafort ezek szerint hazudott a jogi költségei fedezésére kapott 125 ezer dollárról, de arról is, milyen viszonyban volt a Kremllel is kapcsolatban álló orosz Konsztantyin Kilimnikkel.

Jackson kiemelte, hogy ezek a kérdések mind fontosak voltak az orosz beavatkozás utáni nyomozásban. 

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a 2016-os választások alatt Trumpnak dolgozó Manafort hazudott, de az ügyvédei álláspontja szerint a férfi nem szándékosan vezette félre a nyomozást. 

via CNN

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek