Mik voltak Orbán évértékelőjének legerősebb mondatai?

Szerző: Hutter Marianna
2019.02.10. 16:48

Orbán Viktor immáron huszonegyedszerre tartott évértékelő beszédet. A miniszterelnök – amellett, hogy többek közt egy hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be –, megosztotta gondolatait a tavaly áprilisi újabb fideszes kétharmadról, az ellenzékről és persze a migrációról.

Mik voltak Orbán évértékelőjének legerősebb mondatai?

Immáron huszonegyedszerre értékelte az évet Orbán Viktor miniszterelnök, és ezt az elmúlt néhány évhez hasonlóan idén is a Várkert Bazárban tette. A miniszterlenök – amellett, hogy többek közt hogy egy hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be –, megosztotta gondolatait a tavaly áprilisi újabb fideszes kétharmadról, az ellenzékről és persze a migrációról. Íme néhány erősebb mondat a kormányfő beszédéből!

1. A harmadik fideszes kétharmadról:

„Abban is van igazság, hogy a vaktyúk is talál szemet. Egyszer, de nem háromszor”

2. Az ellenzéki pártok közeledéséről:

„Magyarországon megtörtént, megtörténhetett a szocialisták és a szélsőjobb koalíciója.

Az ember első gondolata, hogy ez maga a politikai pornográfia, vörös és barnaingesek közös menetelése.”

3. Karácsony Gergely baloldali főpolgármester-jelöltről, aki a Hír TV-ben azt mondta, önmagában zsidókat listázni nem nácizmus:

„Kézfogó ez: a magyar családok százezreit meghurcoló kommunista és a több százezer zsidó honfitársunkat megsemmisítő náci hagyomány kézfogója. És ezzel a történelemmel a hátunk mögöt azt kell hallanunk, hogy a zsidó származású képviselő klistázása nem jelent antiszemitizmust, és egy ilyen ember még a budapestiek főpolgármestere akar lenni ahelyett, hogy csendben elkullogna a kertek alatt. Erre csak annyit mondhatunk: szégyen.”

4. Az ellenzéki pártok MTVA-székházban töltött idejéről:

„A helyzetünket könnyíti, hogy a szocialista-náci koalíció politikusai inkább komédiásoknak tűnnek, mint politikai vezetőknek.

Megrohamozni a csukott ajtót, hasra vágni magunkat tarkóra tett kézzel, pókemberesdit játszani a tévészékház lépcsőházának korlátán – ez inkább pályakezdő színészek útkereső próbálkozásainak tűnik.

Elnézést kérek Fábry Sándortól, de ez jobb volt, mint a szilveszteri kabaré!”

5. A migrációról:

„A magukat félistennek képzelő pénzembereknek, az érdekükben eljáró brüsszeli bürokratáknak és a pénzükön hízlalt álcivileknek (...) nemet kell mondanunk. Nem törtéhetnek át, még csak rést sem találhatnak. Ingatag időkben az ingatag kormányzás veszélyes, ezért bevándorláspolitikánk szilárd marad. Nix ugribugri!”

FOTÓ: Koszticsák Szilárd / MTI

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek