Mi számít olcsónak a magyar fociban? Orosz Pál segít!

Szerző: Fekő Ádám
2019.02.05. 17:40

Például egy ingyen érkezett, de havi 60 ezer eurót kereső játékos okos és nem drága igazolás az NB I listavezetőjének.

Mi számít olcsónak a magyar fociban? Orosz Pál segít!

Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a Digi Sport reggeli műsorában beszélt egy kicsit a Fradi focicsapatának téli igazolásairól. Az már nekünk is feltűnt, hogy ha fociról van szó, a legkevésbé sem érvényesülnek a kormány elvei a kultúrák keveredésével kapcsolatban, viszont akkor még le sem igazolták a csapathoz a kazah Kajrat Almatitól érkezett brazil Isael da Silva Barbosát, aki 30 évesen a legértékesebb játékos, aki valaha is az NB I-ben focizott. Mivel ő ingyen érkezett, Orosz büszkén mondhatta a műsorban, hogy

mivel a Fradi infrastruktúrája meggyőző, képesek voltak okosan és nem drágán igazolni játékosokat.

Na most Orosz Pál azt kihagyta a számításból az őrült spórolást végző Fradi oldalárül, hogy Barbosa fizetése a Videoton általában megbízható szurkolói blogja szerint havonta 60 ezer euró körül mozog, tehát úgy 19 millió forintról beszélünk. 

Hivatalos információ azért nincs ezekről a fizetésekről, mivel Magyarországon se az átigazolási összegek, se a játékosok fizetése nem nyilvános.

Az, hogy a Ferencvárosnál nem drága és okos igazolásnak hívják, talán meg is magyarázza, mire megy el az NB I-es csapatok körül az Európában sehol máshol nem látott mértékben megnőtt pénzügyi keret például 2017-ben. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek