+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. február 5. kedd, 19:44
A miniszterelnök-helyettes szerint félreértették a szavait, amik alapján nem az összes öreg, csak a nők miatt küszködik az ország demográfiai problémákkal.

Annyira nem meglepő módon elég komoly össztűzbe került Taro Aso, aki egy Fukuokában tartott előadásán próbálta elmagyarázni, miért fogy rohamosan Japán népessége. 

 

„Sok fura ember van, aki az öregeket hibáztatja, de ez tévedés. Azok miatt van ez, akik nem szülnek”
 

– mondta a kemény szavakat a 78 éves politikus.

 

A kijelentésből országos felháborodás lett, hiszen Taro Aso ezzel tulajdonképpen a nők nyakába varrta az ország demográfiai problémáit, ezért a férfi később visszakozott is, szerinte ugyanis félremagyarázták a szavait. A CNN viszont kiemeli, hogy bár félreértést kiált, azóta sem magyarázta meg, pontosan mire gondolt. 

 

Japánnak amúgy tényleg nagyon súlyos öregedési bajai vannak: a társadalom 20 százaléka 65 évnél idősebb, 2017-ben 950 ezer baba született, miközben 1,3 millió ember halt meg.

 

Mindeközben a japán nők minél hamarabb szeretnék folytatni szülés után a karrierjüket, ami nem könnyű: a tokiói gyerekek 30 százaléka például csak várólistán figyeli, mikor kerülhet be a túlterhelt bölcsődékbe vagy óvodákba. 

 

Arról épp a hétvégén írtunk, hogy a 65 év feletti japánokkal amúgy is van egy kis gond: rohamosan nő az öreg bűnözők száma, ugyanis egy részük annyira nem tudja magát eltartani és annyira nincs, aki vigyázzon rá, hogy szándékosan kerülnek börtönbe. 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bő egy héttel Teleki Pál halála után a Magyar Királyi Honvédség csapatai bevonultak a Délvidékre, segítve ezzel a nécik balkáni hadjáratát.

Egy, a Lancet folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint ha AstraZenecával vagy Szputnyik-V-vel oltanak be,
jobb, ha nem vagy elhízott.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Az izraeli parlamentbe szélsőséges cionista politikusok is bekerültek. Ha Benjamin Netanjahu kormányfő akar maradni, az ő támogatásukat is meg kell nyernie. De kik ők?

Története is azt bizonyítja: túlságosan leegyszerűsítő, ha nemzetek közötti háborúként akarjuk láttatni a boszniai polgárháborút.

Ungár Péternek pedig, aki a szakszervezet jogait kérte számon rajta, egyszerűen annyit üzent, ne fontoskodjon.

Eredetileg Görögország uralkodója lett volna belőle, a politikai helyzet miatt végül, mint az angol királynő hitvese lett világszerte ismert.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás