+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. február 5. kedd, 19:44
A miniszterelnök-helyettes szerint félreértették a szavait, amik alapján nem az összes öreg, csak a nők miatt küszködik az ország demográfiai problémákkal.

Annyira nem meglepő módon elég komoly össztűzbe került Taro Aso, aki egy Fukuokában tartott előadásán próbálta elmagyarázni, miért fogy rohamosan Japán népessége. 

 

„Sok fura ember van, aki az öregeket hibáztatja, de ez tévedés. Azok miatt van ez, akik nem szülnek”
 

– mondta a kemény szavakat a 78 éves politikus.

 

A kijelentésből országos felháborodás lett, hiszen Taro Aso ezzel tulajdonképpen a nők nyakába varrta az ország demográfiai problémáit, ezért a férfi később visszakozott is, szerinte ugyanis félremagyarázták a szavait. A CNN viszont kiemeli, hogy bár félreértést kiált, azóta sem magyarázta meg, pontosan mire gondolt. 

 

Japánnak amúgy tényleg nagyon súlyos öregedési bajai vannak: a társadalom 20 százaléka 65 évnél idősebb, 2017-ben 950 ezer baba született, miközben 1,3 millió ember halt meg.

 

Mindeközben a japán nők minél hamarabb szeretnék folytatni szülés után a karrierjüket, ami nem könnyű: a tokiói gyerekek 30 százaléka például csak várólistán figyeli, mikor kerülhet be a túlterhelt bölcsődékbe vagy óvodákba. 

 

Arról épp a hétvégén írtunk, hogy a 65 év feletti japánokkal amúgy is van egy kis gond: rohamosan nő az öreg bűnözők száma, ugyanis egy részük annyira nem tudja magát eltartani és annyira nincs, aki vigyázzon rá, hogy szándékosan kerülnek börtönbe. 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

A német törvényhozásban úgy kell berendezkedni a faxtalan életre, hogy a kormány még mindig 900 faxgépet használ.

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

Nem azért, mert ne értenének hozzá: a beoltatandó egészségügyi dolgozók nem jelentek meg az oltáson.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás