Magyarország blokkolta az EU Arab Ligával közös nyilatkozatát

Szerző: Fekő Ádám
2019.02.04. 08:25

A migrációról szóló résszel a van a probléma, de a diplomatákat is megdöbbentette a teljes elutasítás. A nyilatkozat épp egy migráció megállítását szervező találkozó miatt lett volna fontos.

Magyarország blokkolta az EU Arab Ligával közös nyilatkozatát

Magyarország egyedüliként nemet mondott egy nyilatkozatra, ami a közös uniós álláspontot a bevándorlás kérdéséről az Arab Ligával ma tartandó tárgyalásra. Magyarország azért vétózta meg a nyilatkozatot, mert aggódott az abban található migrációra vonatkozó részek miatt a nyilatkozat tervezetében. A Politicónak megszólaló két EU-diplomata is egyszerűen csak annyit mondott, megdöbbentek a magyar kormány teljes elutasításán.

A magyar külügy vétója miatt most úgy áll, nem lesz hivatalos közös nyilatkozat a mai miniszteri találkozó után az Arab Ligával, márpedig ezt a nyilatkozattal akarták előkészíteni a február végén az egyiptomi Sarm es Sejkben tartandó csúcstalálkozót, ahol az Unió és az Arab Liga országainak külügyminiszterei találkoznak majd.

A találkozó azért kiemelten fontos, mert a gazdasági kérdések mellett előre szeretnének lépni a tengeren át érkező illegális bevándorlás ügyében is.

A küldöttségek vasárnap este óta próbálnak kompromisszumot találni egy last minute nyilatkozatra.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek