Mindeközben a német posta e-mailbe konvertálja a papíron kapott leveleket

Szerző: Fekő Ádám
2019.02.02. 09:26

Németországban fontos a postának a versenyképesség, ezért kevés pénzért ajánlja a tartósan távol lévő felhasználóknak a szolgáltatást.

Mindeközben a német posta e-mailbe konvertálja a papíron kapott leveleket

Néha érdemes kitekinteni a fejlett nyugatra, micsoda vívmányok kerülnek elő: a német posta például igény esetén a továbbiakban e-maillé is tudja alakítani a régimódi papíron kapott leveleket, amit aztán el is küld a lakosnak. A digitalizáló programot azoknak ajánlják, akik hosszabb távollét alatt is ránéznének a postájukra. 

Természetesen ez azzal is jár, hogy a címzetteknek el kell fogadniuk, hogy egy harmadik fél felbontja a levelüket, de ez nem egy ember lesz, hanem minden esetben gép végzi el, ígéri a vállalat.

Bár már létezik pár hasonló szolgáltatás, a Deutsche Post a valószínűleg jóval alacsonyabb áraival reméli, hogy növeli versenyképességét az eldigitalizálódott küldeményesdiben: a szolgáltatásért cserébe a tesztidőszak alatt összesen havi 5 eurót (nagyjából 1500 forintot) kérnek júliusig, ami feleannyiba kerül, mint a legolcsóbb hasonló cégnél.

A Deutsche Post természetesen csak a képeslapokat és leveleket szkenneli be, tehát a havi előfizetéses magazinokra nem vonatkozik az ár.

A hír azért érdekes, mert a német postával szemben a Magyar Posta egész másban újított a héten: a 24.hu mindössze arra lett volna kíváncsi, élnek-ez állami cégnél az új túlóratörvény lehetőségeivel, ha már úgyis óriási állományhiánnyal küszködnek, amire annyit tudtak válaszolni, hogy „társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában.”

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek