EP-kampány: Kendernay kapta a legtöbb ajánlást az LMP-tagoktól

Szerző: Hutter Marianna
2019.02.02. 08:30

Ugyan a párton belüli kampányt eddig Kendernay vitte a legsikeresebben, korántsem biztos, hogy a kongresszusi delegáltak is őt fogják megszavazni az LMP EP-listavezetőjévé.

EP-kampány: Kendernay kapta a legtöbb ajánlást az LMP-tagoktól

Lezárult az az EP-választáson magát megmérettető LMP-s politikusok ajánlásgyűjtése szerdán, a legtöbb ajánlást Kendernay János, a párt országos elnökségének egyik tagja gyűjtötte – értesült az Azonnali több forrásból. Úgy tudjuk, a második, illetve harmadik helyen szoros versenyben a pécsi Kóbor József, utána Vágó Gábor antikorrupciós szakszóvivő végeztek.

Ezt követően pedig Jakabfy Tamás józsefvárosi önkormányzati képviselő előzi éppen hogy Kanász-Nagy Máté szóvivőt és Demeter Márta társelnököt, akik ugyanannyi ajánlást kaptak.

Az ajánlásokat egy-egy párttag akár több jelöltre is leadhatta. Ugyan az eredmény azt mutatja, hogy eddig Kendernay vitte a legsikeresebb párton belüli kampányt, ebből még nem következik, hogy a végén valóban neki sikerül megcsípnie a listavezető helyet. A végső döntést ugyanis az LMP február végi kongresszusa fogja meghozni, és korántsem biztos, hogy a tagok ajánlása összhangban lesz a delegáltak szavazatával. A pártnak több mint 110 delegáltja van, a delegáltakat pedig a területi szervezetek jelölik.

Az EP-lista első helyére legesélyesebb politikusok közt Kendernayt, Vágót és Demetert tartják számon a pártban. Kendernay korábban azt mondta az Azonnalinak, azért lehet jó jelölt többek között, mert nem lenne akkora veszteség a párt számára, ha kvázi eltűnne a magyar politikai közéletből, hiszen eleve nem túl ismert politikus itthon. Vágó azért tartja magát alkalmasnak, mert „világos víziója van”, hogy a „nagyvállalatok Európája” helyett „a közösségek Európáját” teremtse meg az Európai Unióban.

Demeter Márta pedig mindössze annyit válaszolt az Azonnali megkeresésére, az EP-képviselőjelöltekről az LMP kongresszusa fog dönteni, amint ez megtörténik, tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

Disclaimer: mint az impresszumban is jelezzük, az Azonnali többségi tulajdonosa Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője. Ez sem most, sem az Azonnalin megjelenő többi anyag esetén sem befolyásolja, mit írunk és jelentetünk meg, mint azt már a hvg.hu észre is vette.

 

FOTÓ: Kendernay János / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek