Panaszt tesz a Médiatanácsnál Hadházy, mert a közmédia nem hozza le a hirdetését

Szerző: Hutter Marianna
2019.01.31. 12:08

Ha kell, bírósághoz is fordul Hadházy Ákos, hogy lehozza a közmédia az Európai Ügyészséghez való csatlakozást népszerűsítő reklámfilmjét, mondta a képviselő az Azonnalinak.

Panaszt tesz a Médiatanácsnál Hadházy, mert a közmédia nem hozza le a hirdetését

„Nem tartalmaz konkrét közérdekű információra vonatkozó tájékoztatást”, személyiségi jogokat sért, illetve Hadházy Ákos „szerkesztői befolyást” próbált gyakorolni a közmédiára – ilyen indokokra hivatkozva tagadja meg a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Dobos Menyhért, hogy lehozzák a független országgyűlési képviselő hirdetését az Európai Ügyészséghez való csatlakozással kapcsolatos petícióról.

A független képviselő tavaly szeptember óta gyűjt aláírást, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Azt szeretné elérni, hogy az európai parlamenti választásokig egymillió aláírás jöjjön össze.

Hadházy az aláírásgyűjtésről szóló reklámot közérdekű közleményként akarta leadatni, ám Dobos levélben tájékoztatta a képviselőt arról, hogy visszautasítják a közlést.

„Arra azért emlékezzünk, hogy Brüsszel »megállítása«, a migránsokkal riogatás vagy Soros György folyamatos emlegetése ezek szerint közérdekű volt, egyáltalán nem »politikai kérdésben kívánt hatást gyakorolni a nézőre«

– merthogy a mi hirdetésünkről ezt állapította meg a vezérigazgató úr” – írta Hadházy Facebook-oldalán.

A Hadházy Facebook-oldalán közzétett hirdetésben egyébként felbukkan többek közt Orbán Viktor miniszterelnöknek, Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének, de Polt Péter legfőbb ügyésznek is a fotója. 

Hadházy ismét visszamegy a közmédia székházába

A politikus jelezte: nem hagyják annyiban a kérdést, csütörtökön még beugornak a Kunigunda útra, hogy megkérdezzék, mégis hogy néz ki Dobos Menyhért szerint egy közérdekű közlemény. Ezen kívül újra beadják a hirdetést, és ezúttal „társadalmi célú reklámként” fogják kérni annak közlését. Hadházy Ákos az Azonnali kérdésére elmondta:

jogi úton is megpróbálják kikényszeríteni a hirdetés leadását, ugyanis bepanaszolják a döntést a Médiatanácsnál, és ha ezt elutasítják, akkor bírósághoz fordulnak.

Hadházy Ákos nem először megy az MTVA-hoz, decemberben több más ellenzéki képviselővel együtt voltak ott, hogy beolvastassák követeléseiket a közmédiában. Később pedig Szél Bernadettel együtt öt napot töltöttek ott januárban, többek közt azért, hogy kérdéseket tegyenek fel az MTVA vezérigazgatójának, Papp Dánielnek. 

Hogyan áll az aláírásgyűjtés?

A négyszázezer aláírást már biztosan elhagytuk, de mostanában nem csináltunk összesítést – válaszolta Hadházy az Azonnali további érdeklődésére arról, hogy hogy áll most az Európai Ügyészséggel kapcsolatos aláírásgyűjtése. Elmondta: az időjárás miatt most visszafogott a pultozás az utcákon, ezért inkább kopogtatást szerveznek, házról-házra járva keresik meg az embereket.

És hogy még reálisnak érzi-e, hogy az EP-választásig összejöjjön a célként kitűzött, de egyébként senkit semmire nem kötelező egymillió aláírás? A képviselő szerint igen, „teljesen egyértelmű, hogy az emberek ezt alá akarják írni”.

Szerinte ezt az is jól jelzi, hogy az eddigi kopogtatások tapasztalatai alapján az otthon lévő emberek 60-70 százaléka alá is írja a kezdeményezést. Egyébként várhatóan legközelebb február közepén fognak összesítést készíteni a petíció pontos állásáról.

FOTÓ: Hadházy Ákos / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek