Hivatalosan is benyújtotta lemondását Szávay István

Szerző: Hutter Marianna
2019.01.31. 19:49

A jobbikos politikus január elseje óta semmilyen juttatást nem vett igénybe, utolsó képviselői fizetését pedig eljótékonykodja.

Hivatalosan is benyújtotta lemondását Szávay István

„Ígéretemnek megfelelően a mai napon hivatalosan is benyújtottam lemondásomat, mivel mandátumom betöltése az Országgyűlés két hét múlva kezdődő első ülésén lehetővé válik” – írta közösségi oldalán Szávay István, a Jobbik most már csak volt országgyűlési képviselője csütörtökön. A politikus azt követően döntött úgy, hogy lemond képviselőségéről, hogy kiszivárgott róla egy hangfelvétel, amin azzal dicsekszik, hogy megütött egy zsidó nőt. Később a politikus arról írt Facebook-oldalán: nem ütött meg valójában senkit, csak egy ízléstelen viccet sütött el egy őt ért szóbeli inzultus kapcsán.

Szávay mostani bejegyzésében hangsúlyozta: mint azt már decemberben vállalta,

január elseje óta semmilyen juttatást nem vett igénybe, irodáiról, albérletéről és minden költségtérítéséről lemondott.

Ehavi tiszteletdíját pedig jótékony célokra fogja felajánlani. Fizetése nagyobb részét a Heim Pál Gyermekkórháznak kívánja adni, illetve támogatást szeretne juttatni még szülővárosába, Soltvadkertre, valamint kárpátaljai felesége falujába, Barkaszóra is.

Hangsúlyozta: beperel „minden fideszes szennymédiumot”, amelyek lemondása körülményei kapcsán az elmúlt hetekben „folyamatosan hazudoztak, rágalmaztak, anyagi szempontokról és következmények nélküliségről beszéltek, illetve álláspontomat vonatkozó híradásaikban nem jelenítették meg”.

Szávay először a Jobbik frakcióvezető-helyettesi, illetve az Országgyűlés jegyzői posztjáról mondott le. Decemberben viszont úgy határozott: képviselői mandátumát is visszaadja. Helyére Bencsik János érkezik, akit nemrégiben a párt budapesti elnökévé választottak, amivel kapcsolatban az Azonnali interjút is készített vele. A távozó Szávayval pedig még ősszel interjúzott az Azonnali, ezt itt olvashatjátok

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek