Donald Tusk kemény üzenetet küldött Theresa Maynek

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.31. 07:44

A lengyel politikus 140 karakterben is el tudta mondani a lényeget: nincs új tárgyalás, a britek pedig döntsék végre el, mit akarnak.

Donald Tusk kemény üzenetet küldött Theresa Maynek

Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk Twitteren üzent a brit miniszterelnök Theresa Maynek, miután telefonon beszéltek. A kijelentés alapján az első összeállított kilépési csomaggal óriásti bukó May nem számíthat túl sok nyitottságra az EU felől:

„Üzenem Theresa May-nek: az EU álláspontja tiszta és átlátható. A megállapodást nem lehet újratárgyalni. Tegnap megtudtuk, mit nem akar Nagy-Britannia, de azt továbbra sem tudjuk, mit akarnak”

írta a lengyel politikus.

Ezzel tovább robogunk a megállapodás nélküli brexit felé, ugyanis a brit képviselők többek közt azt is el akarták érni, hogy kicsit elhalasszák az ország kilépését, és maradjon még idő tárgyalni, illetve magát az újratárgyalást is megszavazták. 

A dolgok jelenlegi állása szerint 57 nap van hátra a brexitig, amiről még azt sem lehet eldönteni, akarják-e a britek: a felmérések szerint most épp nagyon nem mennének el az EU-ból, de még az sem biztos, hogy May legnagyobb ellenfele kiírna-e új népszavazást, a tárgyalásokon az EU-t képvielő Guy Verhofstadt szerint az egészet meg lehetne akadályozni, miközben a helyiek már túlélőcsomagokkal készülnek

Az állandóan változó helyzet kevés biztos pontját itt foglaltuk össze. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek