Csődöt jelentett a Bukások Múzeumának alapítója

Szerző: Pintér Bence
2019.01.30. 20:30

Egykori üzlettársai szerint közösen találták ki a múzeumot, ami azóta világsikert aratott: sok pénzt követelnek rajta.

Csődöt jelentett a Bukások Múzeumának alapítója

2017 tavaszán óriási hírverés volt világszerte a svédországi Museum of Failure (Bukások Múzeuma) körül, amely olyan, alapvetően gyakran innovatív termékeket mutatott be, amelyek valamiért mégis nagyon elbuktak. A The Local svéd kiadása szerint

a múzeum alapítója, az amerikai Samuel West múlt szerdán – ironikus módon – csődöt jelentett,

mivel nem fizette ki egykori üzleti partnereinek jogi költségeit (mintegy 14 millió forintnyi svéd koronát), akik úgy gondolják, hogy a múzeum ötlete felerészt az övék. A designer házaspár, Niklas és Jenny Madsen a profit 49 százalékát követelik Westtől (képünkün), mivel az ötletet szerintük korábbi közös cégük megbeszélésein alakították ki.

„Magamat is berakhatom a Bukások Múzeumába” – nyilatkozta West, aki korábban sikeresen vitte el az eredetileg Helsingborgban található kiállítást Torontóba, Los Angeles-be és Shanghai-ba. West szerint nem igaz, hogy közösen találták ki az ötletet, viszont most teljesen abszurd helyzetbe hozták, hiszen tulajdonképpen se munkát vállalni, se vállalkozást alapítani nem tud.

West szerint az őt beperlő házaspár csak a logót és a belső teret tervezte,

addig pedig egyáltalán nem érdekelte őket a múzeum, amíg annak hírét nem kapta fel a világsajtó. Westen egy másik perben egyébként összesen 185 millió forintnyi svéd koronát követel a házaspár.

FOTÓ: Museum of Failure / Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek