+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. január 30. szerda, 20:30
Egykori üzlettársai szerint közösen találták ki a múzeumot, ami azóta világsikert aratott: sok pénzt követelnek rajta.

2017 tavaszán óriási hírverés volt világszerte a svédországi Museum of Failure (Bukások Múzeuma) körül, amely olyan, alapvetően gyakran innovatív termékeket mutatott be, amelyek valamiért mégis nagyon elbuktak. A The Local svéd kiadása szerint

 

a múzeum alapítója, az amerikai Samuel West múlt szerdán – ironikus módon – csődöt jelentett,

 

mivel nem fizette ki egykori üzleti partnereinek jogi költségeit (mintegy 14 millió forintnyi svéd koronát), akik úgy gondolják, hogy a múzeum ötlete felerészt az övék. A designer házaspár, Niklas és Jenny Madsen a profit 49 százalékát követelik Westtől (képünkün), mivel az ötletet szerintük korábbi közös cégük megbeszélésein alakították ki.

 

„Magamat is berakhatom a Bukások Múzeumába” – nyilatkozta West, aki korábban sikeresen vitte el az eredetileg Helsingborgban található kiállítást Torontóba, Los Angeles-be és Shanghai-ba. West szerint nem igaz, hogy közösen találták ki az ötletet, viszont most teljesen abszurd helyzetbe hozták, hiszen tulajdonképpen se munkát vállalni, se vállalkozást alapítani nem tud.

 

West szerint az őt beperlő házaspár csak a logót és a belső teret tervezte,

 

addig pedig egyáltalán nem érdekelte őket a múzeum, amíg annak hírét nem kapta fel a világsajtó. Westen egy másik perben egyébként összesen 185 millió forintnyi svéd koronát követel a házaspár.

 

FOTÓ: Museum of Failure / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az biztos, hogy 2020-ban soha nem látott számú embernek kerül be a mindennapi életébe az online piálás a haverokkal. De igazából van ennek bármi értelme? Leteszteltük!

Ugyanazzal a kanállal áldoztattak végig híveket, miközben a koronavírus a nyállal terjed leginkább. Megkérdeztük, hogy csinálják ezt a magyarországi ortodoxok.

A brit egészségügyi rendszernek legalább húszezer ilyen készülékre lenne szüksége, a kényszerűségből nem versenyző csapatok segíthetnek be.

Vlagyimir Putyin szóvivője maga erősítette meg, hogy az elnöki hivatalból is pozitív lett egy ember tesztje. A sajtó tud.

Az érkező magyar kamionosokra 14 nap karantén vár mostantól, akkor is, ha nem mutatják koronavírus gyanúját.

A britek heteken belül házilag is tesztelhetik, megfertőződtek-e a koronavírussal. Elérhető lesz-e ilyen teszt Magyarországon is? Egyáltalán van értelme?

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Március 28-án fél 9-től kapcsolj le mindent otthon: környezetvédelemnek és digitális detoxnak is jó.

Bulizz virtuálisan fél Béccsel március 28-án éjszaka, ingyen!

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás