+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. január 30. szerda, 20:30
Egykori üzlettársai szerint közösen találták ki a múzeumot, ami azóta világsikert aratott: sok pénzt követelnek rajta.

2017 tavaszán óriási hírverés volt világszerte a svédországi Museum of Failure (Bukások Múzeuma) körül, amely olyan, alapvetően gyakran innovatív termékeket mutatott be, amelyek valamiért mégis nagyon elbuktak. A The Local svéd kiadása szerint

 

a múzeum alapítója, az amerikai Samuel West múlt szerdán – ironikus módon – csődöt jelentett,

 

mivel nem fizette ki egykori üzleti partnereinek jogi költségeit (mintegy 14 millió forintnyi svéd koronát), akik úgy gondolják, hogy a múzeum ötlete felerészt az övék. A designer házaspár, Niklas és Jenny Madsen a profit 49 százalékát követelik Westtől (képünkün), mivel az ötletet szerintük korábbi közös cégük megbeszélésein alakították ki.

 

„Magamat is berakhatom a Bukások Múzeumába” – nyilatkozta West, aki korábban sikeresen vitte el az eredetileg Helsingborgban található kiállítást Torontóba, Los Angeles-be és Shanghai-ba. West szerint nem igaz, hogy közösen találták ki az ötletet, viszont most teljesen abszurd helyzetbe hozták, hiszen tulajdonképpen se munkát vállalni, se vállalkozást alapítani nem tud.

 

West szerint az őt beperlő házaspár csak a logót és a belső teret tervezte,

 

addig pedig egyáltalán nem érdekelte őket a múzeum, amíg annak hírét nem kapta fel a világsajtó. Westen egy másik perben egyébként összesen 185 millió forintnyi svéd koronát követel a házaspár.

 

FOTÓ: Museum of Failure / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

Olyan embert választottak a jobbikosok pártalapítványuk kuratóriumának élére,
akinek a neve máltai offshore iratokban merült fel.

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás