A pápa szerint Szűz Mária volt a világ első influenszere. És szerinted?

2019.01.28. 12:58

Dzsingisz kán, Caesar, Napóleon, Hammurapi, Árpád vezér?

A pápa szerint Szűz Mária volt a világ első influenszere. És szerinted?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Elsőre talán furcsa, hogy a pápa hirtelen elkezdett foglalkozni az influenszerekkel, de a kontextus mindent megmagyaráz: az egyházfő a Panamában megrendezett Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón vett részt, tehát főleg a fiatalabb generációknak üzent.

„Azzal, hogy igent mondott, Mária a történelem legbefolyásosabb nője lett. A közösségi hálók nélkül lett az első »influenszer«: Isten »influenszere«” – írta Twitteren a katolikus egyházfő, Ferenc pápa.

A gondolatot a pápa a világtalálkozó közönsége előtt tartott szentbeszédében is kifejtette. Ott úgy fogalmazott: a fiatal názáreti nő ugyan nem bukkant fel azon idők közösségi hálóiban, mégis ő lett az a nő, akinek a legnagyobb hatása volt a történelemre. Az egyhetes panamavárosi találkozó záróestjén tartott beszédet mintegy hatszázezer fiatal hallgatta meg.

És szerinted ki volt a világ első influenszere?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek