+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. január 26. szombat, 18:11
A belga interjúban mondta el, hogy a brit pártok egyelőre inkább a saját érdekeiket néznik az ország érdekei helyett, de ezeken túl kellene lépni.

Hosszú interjút adott a belga L’Echo et De Tijdnek az itthon Orbán Viktor egyik főellenségeként ismert, amúgy liberális belga politikus, aki az Európai Parlament képviselője a brexit-tárgyalásokon. Verhofstadt szerint jól látható igény alakult ki arra, hogy a brexittel kapcsolatban a brit képviselőt túllépjenek pártjaik hagyományos álláspontjain, és egy pártok közötti egyezségre van szükség:

 

„Theresa May megegyezésének teljes elutasítása azt mutatja, a briteg többsége szorosabb kapcsolatot szeretne Európával.”

 

Verhofstadt szerint az még mindig nem egyértelmű, le tudják-e küzdeni a britek a saját nézeteltéréseiket azért, hogy megelőzzék a hard brexitet, vagy akár az egész brexitet, de egyelőre úgy tűnik, az egyéni érdekeik fontosabban az ország érdekeinél. A képviselő kiemelte, hogy az EU kész szorosabb viszonyban maradni Nagy-Britanniával, de az EU-ban maradt állampolgárok nem fizethetik meg a britek döntését. 

 

A dolgok mostani állása szerint Nagy-Britannia megegyezés nélkül lép ki az EU-ból, ami több okból sem jó egyik félnek sem. Miután a miniszterelnök Theresa Maynek az elmúlt másfél évben csak egy olyan alkut sikerült összehoznia, amit rekorddal szavazott le a brit parlament, egyelőre elég valószínűtlennek tűnik, hogy két hónap alatt sikerült jobbat kitalálni. A helyzetet itt már elemeztük, ha pedig az egész brexit mocskosabb háttere is érdekel, ezt a filmet javasoljuk megtekintésre.

 

via Politico

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A román fővárosban kifejezetten budapesti mintára, teljes összefogással venné át a hatalmat az ottani jobboldali ellenzék. Bemutatjuk a jelöltet.

Nem a gyilkosság, hanem értékpapír-hamisítás miatt ítélték 19 évre a politikához is közelálló Marián Kočner milliárdost. De ez hogyan hat a szombati választásokra?

Hogyan értékeli a két, MSZP-től DK-ba távozó polgármester döntését, és milyen a viszonya Dobrev Klárával? Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője válaszolt az Azonnalinak!

A PSD pedig húzza az időt. Az Azonnali elmondja, mi történik épp Európa legizgalmasabb politikai színházában!

Láttatok már olyat, hogy valaki bekerül egy kerületi bizottságba, majd rögtön felszámolná azt? Még mi sem, de Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke pontosan erre készül a Hegyvidéken. Az Azonnalinak elmesélte, miért.

A koronavírus-pánik helyett a kelet-európai kulturális értékek bemutatását tartjuk fontosnak.

Hans Peter Doskozil jó szórakozást kívánt a minimálbérre pénzt sajnáló cégeknek Orbánnál.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Milyen lehetőségei vannak a felhasználóknak a techóriások adatszerzéseivel szemben? Milyen megoldásaink vannak, hogy ne a Facebook döntsön a demokráciánkról? Február 28-án erről lesz szó a Patyolatban.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás