+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. január 26. szombat, 18:11
A belga interjúban mondta el, hogy a brit pártok egyelőre inkább a saját érdekeiket néznik az ország érdekei helyett, de ezeken túl kellene lépni.

Hosszú interjút adott a belga L’Echo et De Tijdnek az itthon Orbán Viktor egyik főellenségeként ismert, amúgy liberális belga politikus, aki az Európai Parlament képviselője a brexit-tárgyalásokon. Verhofstadt szerint jól látható igény alakult ki arra, hogy a brexittel kapcsolatban a brit képviselőt túllépjenek pártjaik hagyományos álláspontjain, és egy pártok közötti egyezségre van szükség:

 

„Theresa May megegyezésének teljes elutasítása azt mutatja, a briteg többsége szorosabb kapcsolatot szeretne Európával.”

 

Verhofstadt szerint az még mindig nem egyértelmű, le tudják-e küzdeni a britek a saját nézeteltéréseiket azért, hogy megelőzzék a hard brexitet, vagy akár az egész brexitet, de egyelőre úgy tűnik, az egyéni érdekeik fontosabban az ország érdekeinél. A képviselő kiemelte, hogy az EU kész szorosabb viszonyban maradni Nagy-Britanniával, de az EU-ban maradt állampolgárok nem fizethetik meg a britek döntését. 

 

A dolgok mostani állása szerint Nagy-Britannia megegyezés nélkül lép ki az EU-ból, ami több okból sem jó egyik félnek sem. Miután a miniszterelnök Theresa Maynek az elmúlt másfél évben csak egy olyan alkut sikerült összehoznia, amit rekorddal szavazott le a brit parlament, egyelőre elég valószínűtlennek tűnik, hogy két hónap alatt sikerült jobbat kitalálni. A helyzetet itt már elemeztük, ha pedig az egész brexit mocskosabb háttere is érdekel, ezt a filmet javasoljuk megtekintésre.

 

via Politico

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Lázár szerint a vasárnapi választás az elmúlt évek egyik legizgalmasabb és legtanulságosabbja volt.

Mivel azonban Egert behúzta az ellenzék, Oroján Sándor max a közgyűlésbe ülhet majd be.

Független polgármester váltja a MIÉP-es, egyébként Mi Hazánk által is támogatott településvezetőt a 19. századi zsidó perről elhíresült Tiszaeszláron.

Bojko Boriszov attól tart, hogy az EU folyamatos Erdoğan-kritikája miatt Törökország migránsok százezreit szabadítja Európára.

Történelmi győzelmet aratott a parlamenti választásokon a lengyel kormánypárt. De mi ennek az oka? Gyorselemzés!

A hét kérdése

Annyira szoros a verseny Karácsony Gergely és Tarlós István között, hogy kíváncsiak lettünk, az Azonnali olvasói kire szavaznának. Szóval rajta!

Azért ide elnéznénk

A magyar kisebbségek politikai integrációjának lehetőségei és korlátai a két világháború között. Október 15. Izgi lesz!

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás