Szombat délutánra ajánlatot tesz az Audi a sztrájkolóknak

Szerző: Bakodi Péter
2019.01.25. 18:57

A termelés mindaddig áll a győri gyárban, amíg nem sikerül tető alá hozni az új bérmegállapodást.

Szombat délutánra ajánlatot tesz az Audi a sztrájkolóknak

Másfél nappal a munkabeszüntetés kezdete után ma elindultak az érdemi tárgyalások az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és az autógyár képviselői között – mondta az Azonnalinak Szimacsek Tibor, az AHFSZ elnökségi tagja. A megbeszélés során a sztrájkbizottság tárgyaló delegációja béremelési ajánlatot tett, és

arra kérték az Audi menedzsmentjét, hogy az abban meghatározott struktúra alapján álljanak majd elő ellenajánlatukkal.

Ezt egyébként szombat délutánra ígérte a vállalat.

Az AHFSZ követelései között szerepel az alapbér, a béren kívüli juttatások, a lojalitási, valamint a jubileumi prémium és a mozgóbér növelése is, hogy a magyarországi dolgozók a cég többi kelet-európai gyárához hasonló színvonalon kereshessenek. A sztrájkolók tehát azt várják, hogy az Audi a fentebb említett juttatási formák mindegyikét érintő ajánlatot tesz majd le a tárgyalóasztalra.

Szimacsek Tibor hangsúlyozta, hogy az általuk képviselt munkavállalóknak nem célja a sztrájk és a károkozás, csupán bérmegállapodást akarnak kötni a vállalattal.

A sztrájk viszont mindaddig folytatódik, amíg nem sikerül megegyezniük.

A munkabeszüntetéshez ugyan nem csatlakozott kivétel nélkül minden dolgozó, de a sztrájkolók munkafolyamatban betöltött kulcsszerepe miatt a termelés teljesen megakadt a gyárban, egyetlen autó sem gördül le a gyártósorokról.

Az Azonnali tegnap Győrben járt, hogy beszámoljon a magyar versenyszféra legnagyobb sztrájkjáról. A szakszervezet vezetője mellett a helyieket is megkérdeztük, hogy mit gondolnak a munkabeszüntetésről.

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek