Bajnai Gordon Karácsony Gergelyt támogatja az előválasztáson

Szerző: Hutter Marianna
2019.01.25. 11:11

A nyilvánosság előtt visszavonulása óta csak ritkán megszólaló volt miniszterelnök videóban kampányol Karácsony Gergely mellett.

Bajnai Gordon Karácsony Gergelyt támogatja az előválasztáson

A közvélemény-kutatások szerint Karácsony Gergelynek van a legnagyobb esélye arra, hogy legyőzze a Fidesz emberét – többek közt ezért vesz részt az előválasztáson és szavaz a Párbeszéd politikusára Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az azóta már megszűnt Együtt alapítója. Ezt Bajnai egy Karácsony mellett érvelő kampányvideóban közölte.

Az exminiszterelnök szerint a változás akadálya eddig az volt, hogy

„nem találtuk meg azt a jelöltet, aki a legtöbb embert megszólítja, és eséllyel lép fel a Fidesz embere ellen”.

Szerinte éppen erről szól most az előválasztás folyamata, ezért ő maga is elmegy, és Karácsonyt fogja támogatni. Úgy véli, Karácsonyt politikusi pályafutása és az elmúlt öt évben szerzett polgármesteri tapasztalata – amikor szerinte Zuglót ellenszélben is sikeresen vezette – alkalmassá teszi arra, hogy kihívja Tarlós Istvánt.

Ugyan Bajnai a közvélemény-kutatásokra hivatkozik, de az előválasztás első fordulójában szocialista ellenfelének, Horváth Csabának sikerült több ajánlást gyűjteni az induláshoz, mint Karácsonynak.

A két politikus egyébként múlt vasárnap tartotta az első vitáját, ahol nem volt hiány ígéretekből, erről itt olvashatjátok az Azonnali összefoglalóját, itt pedig a Karácsonnyal készült interjúnkat. Az előválasztásnak a tervek szerint júniusban lesz egy második fordulója is, amin a további jelöltek, az LMP támogatta Puzsér Róbert, illetve a liberális Sermer Ádám is részt vesznek.

Bajnai egyébként ritkán szólal meg a nyilvánosság előtt, mióta visszavonult a politikától. Legutóbb ezt tavaly decemberben tette, mikor kiállt többek között amellett, hogy erősebb határvédelem kell az EU-nak. 

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek