Túlélőcsomaggal készülnek a brexitre Angliában

Szerző: Bakodi Péter
2019.01.24. 17:43

Sokan attól félnek, hogy az Egyesült Királyság EU-ból való kilépését követő fejetlenségben a boltok nem jutnak majd áruhoz. A nemrég forgalomba hozott vészkészlet az egy hónapra elegendő élelmiszeradag mellett víztisztítót és instant tűzgyújtót is rejt.

Túlélőcsomaggal készülnek a brexitre Angliában

Sajátos üzleti rést talált egy brit kereskedő, aki a brexittel kapcsolatos félelmekre alapozva túlélőcsomagok árusításába kezdett az interneten. Saját bevallása szerint már több száz megrendelése érkezett. A YouTube-on meg is találhatóak az első videók a túlélőcsomag tartalmának részletes ismeretetésével.

A helyi közbeszédben hónapok óta napirenden vannak az Egyesült Királyság Európai Unióból történő távozásának várható negatív következményei. Ezek között is előkelő helyen szerepelnek a kereskedelmi fennakadásokkal kapcsolatos félelmek.

Sokan attól tartanak, hogy a boltokba nem jut majd elég áru időben a szigorúbbá váló határellenőrzések miatt.

A félelmek nem teljesen alaptalanok, hiszen a britek által fogyasztott élelmiszerek több mint fele nem az Egyesült Királyságból származik és az élelmiszeripari vállalatok tárolókapacitása a logisztikai racionalizálás miatt igencsak korlátozott.

Ez a kitettség egy kaotikus kilépés esetén súlyos problémákat idézhet elő az ellátásban. Ráadásul a két és fél éve tartó brexit-huzavona legfrissebb fejleményei – jelesül a kínkeservesen tető alá hozott megállapodás történelmi kudarca a parlamentben – sem abba az irányba mutatnak, hogy a brit kormány fell lenne készülve a kilépésre.

Ezt egyre több aggódó állampolgár is így gondolja. A kereskedő épp őket igyekszik megcélozni akciójával. A 295 fontba (108 ezer forint) kerülő, 15 kilogrammos túlélődobozba egy hónapra elegendő konzervételt csomagoltak.

A menü elég változatos: sajtos makaróni, csilis bab, bolognai spagetti, édes-savanyú, mexikói és indiai csirke, valamint marharagu is szerepel rajta.

Az élelmiszerek mellé még egy víztisztító palackot és gyúlékony zselét is raktak, ami nagyban megkönnyíti a tűzgyújtást szükség esetén.

A brexit várható negatív következményei a több tízezer kint élő honfitársunkat sem kerülik majd el. Te mit tennél az ő túlélőcsomagjukba? Szavazz!

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek