Berlusconi már nem olyan fickós, mint régen: a harmadik után elalszik

Szerző: Techet Péter
2019.01.23. 10:45

Az egykori olasz kormányfő a szardíniai választási kampányban nemi életével is szórakoztatta a főleg idős hölgyekből álló hallgatóságát.

Berlusconi már nem olyan fickós, mint régen: a harmadik után elalszik

Február 24-én tartományi választások lesznek az autonóm Szardínia szigetén. A legjobb esélyekkel az autonomisták jelöltje rendelkezik, ő mögötte áll a baloldal is. Megszorongatni csak az Öt Csillag Mozgalom tudná. A Szardínián teljes egységben induló jobboldali – azaz a neofasiszta Fratelli d' Italia párttól Matteo Salvini belügyminiszter Legáján át a Berlusconiig terjedő jobboldal által támogatott – közös lista esélyei harmatgyengék.

Berlusconi, aki nemrég jelentette be, hogy az idén 25 éves pártja, a Forza Italia élén fog indulni a májusi EP-választásokon, megpróbálja mégis felkavarni a sziget választási kampányát. Szardínia számára eleve fontos: a gyönyörű szigeten van az egyik kastélya, ahova kormányfőként többször is hívott meg más európai politikusokat; Mirek Topolánek egykori cseh jobboldali kormányfővel 2009-ben például meztelenül élvezték hölgyek társaságát.

A mostani kampányban most szombaton egy Cagliari melletti kisváros bárjába tért be Berlusconi, ahol az összesereglett, főleg nyugdíjas korú hölgyekből álló rajongótábornak elmondta, hogy most is még teli van energiával, és nagyon tettrekész – de azért elismerte:

„régebben egy éjszaka hat menetet is megcsináltam, most már a harmadik után elalszom”.

A nyolcvankét éves, de 120 évig élni akaró politikus szavait nagy nevetés fogadta.

FOTÓ: Európai Néppárt fotószolgálata

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek