+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2019. január 23. szerda, 10:45
Az egykori olasz kormányfő a szardíniai választási kampányban nemi életével is szórakoztatta a főleg idős hölgyekből álló hallgatóságát.

Február 24-én tartományi választások lesznek az autonóm Szardínia szigetén. A legjobb esélyekkel az autonomisták jelöltje rendelkezik, ő mögötte áll a baloldal is. Megszorongatni csak az Öt Csillag Mozgalom tudná. A Szardínián teljes egységben induló jobboldali – azaz a neofasiszta Fratelli d' Italia párttól Matteo Salvini belügyminiszter Legáján át a Berlusconiig terjedő jobboldal által támogatott – közös lista esélyei harmatgyengék.

 

Berlusconi, aki nemrég jelentette be, hogy az idén 25 éves pártja, a Forza Italia élén fog indulni a májusi EP-választásokon, megpróbálja mégis felkavarni a sziget választási kampányát. Szardínia számára eleve fontos: a gyönyörű szigeten van az egyik kastélya, ahova kormányfőként többször is hívott meg más európai politikusokat; Mirek Topolánek egykori cseh jobboldali kormányfővel 2009-ben például meztelenül élvezték hölgyek társaságát.

 

A mostani kampányban most szombaton egy Cagliari melletti kisváros bárjába tért be Berlusconi, ahol az összesereglett, főleg nyugdíjas korú hölgyekből álló rajongótábornak elmondta, hogy most is még teli van energiával, és nagyon tettrekész – de azért elismerte:

 

„régebben egy éjszaka hat menetet is megcsináltam, most már a harmadik után elalszom”.

 

A nyolcvankét éves, de 120 évig élni akaró politikus szavait nagy nevetés fogadta.

 

FOTÓ: Európai Néppárt fotószolgálata

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A fideszes EP-képviselők kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, de merre tovább, és hogyan hat majd a szakítás a Fidesz német gazdasági körökkel és Angela Merkellel ápolt jó kapcsolatára?

Amíg a magyar közbeszédet a parizer uralja, tőlünk délre szerencsére még tudják, mik a fontos dolgok az életben.

Kiszámíthatóságot teremtett a kormány lakásprogramja, így legfeljebb kicsit elhalaszthatják az ingatlanvásárlást az emberek, de ennél nagyobb hatása nem lesz a piacra a harmadik hullám.

Az UNICEF nőnapon közzétett jelentése szerint a pandémia a gyermekkori házasságok visszaszorítása terén elért évtizedes erőfeszítést teheti gyakorlatilag semmissé.

A volt SZDSZ-es politikus interjújában arról beszélt, az ellenzéknek a kis pártokat is beépítve nemzeti szövetséget alkotva kéne szabadságharcba indulnia a Fidesz ellen.

Vasárnap ismeretette részletesebb előválasztási programját a párt. Négyhetes munkahét, új választási rendszer, bérlakásprogram. A részletekért olvasd el a cikkünk!

Újra itt van Ercsey Dániel boriskolája: ezen a héten az olaszrizlingről lehet mindent megtudni, amit csak érdemes.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Twitter megosztás Google+ megosztás