A turisták miatt hagy fel a pornóárulással a két legnagyobb japán üzletlánc

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.22. 19:45

Két nagy nemzetközi sporteseményt is rendeznek az országban hamarosan, így a nagy boltok inkább korlátozták magukat a külföldi látogatók nyugalma érdekében.

A turisták miatt hagy fel a pornóárulással a két legnagyobb japán üzletlánc

Japán két legnagyobb üzletlánca már most elkezdett készülni azokra a külföldi turistákra, akik az ősszel rendezett rögbi-világbajnokságra, vagy a 2020-as olimpiára érkeznek: a helyi szokásoknak köszönhetően bár műanyag fedő alatt, de a gyerekek számára továbbra is könnyedén megtekinthető a széles szexmagazin- és videókínálat, köztük természetesen a manga stílusban rajzolt darabok is.

A japánokat ezek különösebben nem zavarják, de a máshonnan érkező vendégeket igen, ezért a 20700 boltot üzemeltető 7-Eleven és a 14500-zal bíró Lawson Inc. inkább leveszi a polcokról.

A 7-Eleven szóvivője a CNN-nek egyszerű indokkal magyarázta a döntést: szeretnék, ha nemtől és életkortól függetlenül mindenki jól érezné magát a boltjaikban.
 

Bár Japánról valamiért mindenki azt hiszi, hogy minden sarkon használtbugyi-automaták vannak, valójában sokkal inkább kulturális szinten kötődik a felnőttfilmekhez: például tőlük származik a bukkake kifejezés is, amire ha elmúltál 18 éves, keress rá Google-ön!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek