+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 22. kedd, 18:57
A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

Mi már csak egy ilyen metálos szerkesztőség képét mutatjuk, ezért hírt is adunk az év híréről: a Rattle.hu találkozóján Farkas György, Csihar Attila és Szigeti Attila elmondták, nem csak nem áll le idén a 2018-ban 30 év után újra összeállt Tormentor, de valószínűleg új lemez is érkezik. A zenekarnak egyelőre öt számhoz vannak alapjai, és pontosabb dátumot azért nem akartak elárulni.

 

Ez azért nagy dolog, mert bár a black metál rétegzeneisége miatt a legtöbben nem tudják, jelenleg messze Csihar Attila Magyarország zenésze, a Tormentor pedig már az 1980-as évek végén annyira kultikussá tudott válni, hogy a stílus istenségének számító norvég Mayhem Csihart hívta meg felénekelni klasszikus lemezét (az eredeti énekes megölte magát). 

 

 

Talán az mond a legtöbbet a Tormentor-kultuszról, hogy a visszatérésük óta összesen két koncertet adtak Magyarországon, a turné maradék részét Európában, köztük a legnagoybb metálfesztiválokon nyomták le.

 

Érdemes még kiemelni, hogy a black metál legbrutálisabb gyilkosságához és öngyilkosságához több szálon is kötődik a zenekar, erről itt írtunk bővebben. 

 

A zenekar utoljára 2000-ben adott ki lemezt, de a népzenei motívumoakt újragondoló Recipe Ferrumot ők maguk sem tekintik igazán a kánon részének, tehát igazából 1989 után térnek majd vissza a stúdióba is. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A moldovai Alkotmánybíróság két éven át tartó politikai válság végére tett pontot. Az elnök nyugatbarát pártja vezet, akár egyedül is kormányozhat.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás