Térhajtómű, csillagkapu, féregjárat: ezeket kutatta az amerikai hadsereg titkos programja

Szerző: Pintér Bence
2019.01.21. 07:49

Nem csak ufókat kutatott az amerikai hadsereg ufókutató részlege.

Térhajtómű, csillagkapu, féregjárat: ezeket kutatta az amerikai hadsereg titkos programja

Nyilvánossá tette pár, az Advanced Aerospace Threat Identification Program (Fejlet Légi Fenyegetés Azonosító Program) nevű titokzatos programjához megrendelt kutatás címét az amerikai védelmi minisztérium – írja a Motherboard.

Mint kiderült, a programban nem csak ufókat kutattak, hanem egész célirányos kutatásokat is megrendeltek: például láthatatlanná tévő eszközökről, térhajtóművekről, illetve járható féreglyukak, csillagkapuk kihasználásáról.

PÁR CÍM AZ AMERIKAI KORMÁNY TITKOS KUTATÁSÁBÓL

A címeket közérdekű adatigényléssel szerezte meg Steven Aftergood, aki az Amerikai Tudósok Szövetségének azt a projektjét vezeti, ami a hasonló titkos kormányzati projekteket ellenőrzi. Az ufókutató program létezéséről 2017-ben először cikkezett a New York Times: 2007 és 2012 között 22 millió dollárt költött rá az amerikai kormány.

A Motherboardnak Aftergood azt mondta, hogy ezek olyan témák, amiket akkor kezdesz el kutatni, ha több pénzed van, mint amire szükséged van, és el akarod költeni. A New York Times szerint a kutatási büdzséből elég sok pénzt kapott a projekt gazdájának, Harry Reid szenátornak barátja, a Bigelow Aerospace.

A nagy kérdés persze az, hogy ha ezeket a címeket nyilvánosságra hozhatták, akkor vajon mik azok, amik titkosítva maradtak?
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek