Puzsér a kétfarkúaknak adná a maradék kampánypénzét

Szerző: Hutter Marianna
2019.01.21. 16:37

A Kétfarkú Kutya Párt nemcsak, hogy elfogadná Puzsér Róbert támogatását, de még a ruháit is elárverezné.

Puzsér a kétfarkúaknak adná a maradék kampánypénzét

Ha a kampány végére marad pénz a bankszámlánkon, azt a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak adományozzuk – ígéri Puzsér Róbert publicista, az LMP által támogatott független polgármester-jelölt. A nemrég az Azonnalinak interjút adó Puzsér annak kapcsán írta ezt közösségi oldalára, hogy szerinte a legizgalmasabb kérdés, „ami a posztbolsevik és a nersevik sajtót egyaránt foglalkoztatja”, hogy miből lesz pénze a kampányra.

Hangsúlyozta: kampánya közösségi finanszírozásra fog épülni, nem fogad el pénzt „sem oligarcháktól, sem cégektől, sem állami megrendelésre hajtó vállalkozóktól, sem a NER-től”, inkább nem lesz egyetlen rendezvénye, egyetlen szórólapja se.

Sőt, azt is ígérte: közvélemény-kutatásra, a népszerűség vagy az elutasítottság mérésére egy fillért sem költ.

Igaz, utóbbit mások biztosan megteszik helyette: egy múlt héten a hvg.hu-n megjelent Závech Research közvélemény-kutatás szerint a párbeszédes Karácsony Gergelynek van a legnagyobb esélye a Fidesz támogatta Tarlós István legyőzésére. Ugyanis jelen állás szerint ha ő indulna egyedül a jelenlegi főpolgármester ellen, a megkérdezettek 43 százaléka szavazna rá, míg Tarlósra a 49 százalék. Puzsért hasonló körülmények között csak 19 százalék támogatná, míg Tarlóst 63 százalék.

Mit szólnak a kétfarkúak az ígérethez?

A Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergő arról beszélt az Azonnalinak: ha Puzsér megmaradt kampánypénzét valóban megkapják, hozzácsapják a pályázati alapjukhoz. Ugyanis a párt az állami támogatását szétosztja azok között, akik valamilyen kreatív ötlettel pályáznak. Elmondta, eddig úgyis számtalan pályázat érkezett be hozzá, aminek a finanszírozásához „vagy 50 milliárd forint kéne”.

Kovács egyébként bízik benne, hogy Puzsér Róbert még a megmaradt kampánypénze mellett is felajánl nekik valamit, például szívesen elárvereznék a ruháit is, hátha még több pénzük lenne belőle.

Ki lesz a „Tarlósverő”?

Hogy végül melyik főpolgármester-jelölt áll majd Tarlós Istvánnal szemben októberben, az jelen állás szerint egy kétkörös előválasztáson fog eldőlni. Az első körben Karácsony Gergely és a szocialista Horváth Csaba közt dől el február elején, akik éppen vasárnap tartották első vitájukat arról, melyikük legyen a Tarlósverő, erről az Azonnali is beszámolt. Az előválasztás második fordulójában pedig az első kör győztese fog összecsapni Puzsér Róberttel valamikor júniusban.

Ami a Kétfarkú Kutya Pártot illeti, Kovács Gergő korábban azt nyilatkozta az Azonnalinak adott interjújában, „egy csomó ember imádja Puzsért, speciel én is, de tiszteletben tartom, hogy sokan meg nem szeretik”. A kérdésre, hogy a viccpárt állít-e saját főpolgármester-jelöltet, úgy reagált: ha egy ellenzéki jelölt lesz, és az nem MSZP-s, akkor szerinte nem fognak. Ugyanakkor

ha Karácsony Gergely marad talpon, rá biztosan indít jelöltet a viccpárt.

„Karácsony Gergelyt semmilyen szinten sem szeretném támogatni. Ő az iskolapéldája a tökéletesen elvtelen politizálásnak” – indokolta Kovács Gergő.

FOTÓ: Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek