Hiba a Twitternél: privátnak szánt bejegyzések lehettek évekig nyilvánosak

Szerző: Hutter Marianna
2019.01.18. 20:37

A Twitter androidos alkalmazását használod, és megváltoztattad a fiókodhoz tartozó e-mail-címet 2014 novembere és 2019 januárja között? Akkor van egy rossz hírünk.

Hiba a Twitternél: privátnak szánt bejegyzések lehettek évekig nyilvánosak

Arra figyelmezteti felhasználóit a Twitter, hogy az androidos alkalmazásukon keresztül küldött, privátként beállított bejegyzések valójában éveken át nyilvánosak lehettek – írja a BBC.

Az ügyben bárki érintett lehet, aki például megváltoztatta a felhasználói fiókjához tartozó e-mail-címét 2014. november 3-a és 2019. január 14-e között.

Ugyanakkor a webes, illetve az iOS rendszerű felhasználókat nem érintette a probléma a Twitter állítása szerint. Hangsúlyozták: a biztonsági hibát január 14-én kijavították, és amint tudnak, újabb információkat fognak megosztani az ügyről.

A cég egyébként elkezdte értesíteni a hibáról az érintett felhasználókat, de miután ők sem tudják, hogy pontosan hány fiókkal volt gond, ezért arra bíztatnak mindenkit,

ellenőrizze adatvédelmi beállításait, vagyis hogy be van-e kapcsolva a „Tweetjeid védelme” funkció.

„Nagyon sajnáljuk, hogy ez megtörtént, és teljeskörű felülvizsgálatot hajtunk végre, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset!” – ígérték.

FOTÓ: Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek