Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheisler Lászlót

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.17. 07:30

Kleinheisler kazah klubja orosz sztárcsapatot is elhajtott, de az NK Osijek valahogy elért egy szerződésbontást. Már készülnek a jogi lépésekre is.

Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheisler Lászlót

Még el sem kezdődött a magyar szezon, de a legendás magyarfoci-faktor már fel is pörgött: az NK Osijek, Mészáros Lőrinc épp luxusstadionra váró horvát focicsapata leigazolja a magyar válogatott Kleinheisler Lászlót. Az érdekesség az a történetben, hogy Kleinheisler az elmúlt két évben kazah FC Astanában focizott, épp a héten választották meg a szurkolók a csapat történetének második legjobb játékosának, és decemberben még az orosz bajnok Zenit Szentpétervár erős érdeklődéséről lehetett hallani.

Csakhogy az asztanai klub egészen egyértelműen közölte, hogy bár érdeklődtek elit klubok a középpályás iránt, ők egyelőre semmi pénzért nem válnak meg legjobbjuktól.

Tehát az eszéki klubnak márpedig vagy annyit kellett fizetnie, amit a Gazprom tulajdonában álló orosz klub nem tud, vagy Mészáros Lőrinc személye volt a vonzó, hiszen Kleinheisler amúgy Puskás Akadémia-nevelés. 

Mészáros Lőrinc sportlapja, a Nemzeti Sport mindenesetre sokatmondóan már arra készül, hogy az Asztana megtámadja Kleinheisler szerződésbontásának körülményeit, és a horvátok bíznak benne, hogyaz UEFA az ő javukra dönt. Mivel szerződésbontás történt, még az is benne van, hogy a kazahok egy fillért sem láttak játékosukból, akit egy hónappal ezelőtt még pénzzé tehettek volna.

A 24 éves Kleinheisler László korábban Németországban, a Fradiban és a Videotonban is játszott. A 2016-os Európa-bajnokság egyik hőse két kazah bajnokságot is nyert, az FC Astana a nemzetközi kupákba készült, az Osijek pedig jelenleg második a horvát bajnokságban 11 ponttal lemaradva a Dinamo mögött.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek