+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 16. szerda, 16:34
Emberfeletti túrákat kell megtenni Oroszországban annak, aki mindenhol szeretné megnézni a kedvenc csapatát. Különösen, ha kalinyingrádi az ember.

Ahhoz képest, hogy a magyar foci másodosztálya évekig keleti és nyugati csoportokra volt osztva, az oroszok ebben a műfajban is zordabbak: a világ legnagyobb országában még a Premijer-Liga alatt sem osztják divíziókra a bajnokságukat, így néha olyan távok jöhetnek össze a csapatukat amúgy általában lelkesen kísérő szurkolók számára, ami simán a túllép a józan ész határain. 

 

2018 legnagyobb túrája az FK Baltika Kalinyingrád szurkolóié lett, akik a Lengyelország és Litvánia közé beékelődött orosz exklávéból 10 300 kilométert utaztak Vlagyivosztokba, a Keleti-tenger/Japán-tenger partjához, hogy a vendégszektorban ugrálhassák végig a Lucs-Energija Vlagyivosztok elleni rangadójukat. A meccs ráadásul 0-0 lett, ami azért általában nem a közönségbarát játékra utal. 

 

A Google szerint ez az út autóval 133 órás lenne, ráadásul nem is csak orosz területeken: Kalinyingrád Oroszország exklávéja, tehát alaphangon át kell gurulni hozzá Litvánián is, hogy tényleg bejuthassanak Oroszországba.

 

Bár autóval csak egy-két mindenre kapható fanatikus vállalkozott erre a történelem során, de amúgy a repülő sem könnyít: Kalinyingrád és Vlagyivosztok közt nincs közvetlen repülőjárat sem, ezért moszkvai átszállással is minimum 12 óra a két város közti út.

 

De nem is a táv a legdurvább, hanem az időzónaváltozás: Kalinyingrádban laza nyolc órát siet az óra Vlagyivosztokhoz képest, ezért még a játékosok is többször panaszkodtak már arról, hogy jetlaggel kell focizniuk. 

 

A VLAGYIVOSZTOKI STADION / FOTÓ: WIKIPÉDIA

 

A Vlagyivosztok esetleges sikeres hazai szereplése egyébként három évig nyomasztotta az európai csúcsfoci képviselőit is: akkor az első osztályban fociztak, és az első tervek szerint szerettek volna az élbolyba kerülni. Ez azzal járt volna, hogy bejutnak egy Európa-liga vagy akár Bajnokok Ligája csoportkörbe, és európai csoportmeccset kellett volna rendezni a Távol-Keleten. „Szerencsére” három szezon után kiestek, és azóta a másodosztály második felében tanyáznak, úgyhogy egy darabig nem kell izgulni BL-meccs miatt pár kilométerre Észak-Koreától. 

 

via Reddit

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az újonnan megválasztott ukrán elnöknek adták ki magukat, ezzel pedig a francia elnököt húzhatta csőbe egy orosz telefonbetyár-páros.

Mutatjuk 2019 Budapestjének valószínűleg legígéretesebb gyakornokságát: a miénket.

Dobrev Klárát több mint háromszor annyian ismerik itthon, mint Németországban a kereszténydemokrata
CSU csúcsjelöltjét.

Az ötvenet se éri el azok száma, akik éltek a január 1-je óta nyitva álló lehetőséggel.

Nem küldtek el időben egy beszámolót, így ezért Hódmezővásárhely később kapja meg az állami támogatását, de pénzt nem fognak veszíteni, állítja Márki-Zay Péter.

A hét kérdése

A Notre-Dame hétfői katasztrófája egész Európát megmozgatta. De vajon mi tudná összehozni a magyarokat?

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali összeültet vitázni pár ifjú politikust április 25-én az Aurórában. Regisztráljatok!

Bringázz április 28-án a Margitsziget és a Városliget között több száz másik emberrel!

Április 25–28. között a Millenáris Parkba ismét kivonulnak a kiadók, és sok szerző is ott lesz.

Hogyan teljesített az Európai Bizottság a luxemburgi Jean-Claude Juncker vezetése alatt? Április 29-én a Corvinus Egyetemen megtudhatod.

Idén 100 éves a Bauhaus. Május 4-én és 5-én megünnepelheted.

Ezt is szerettétek

György Péter a Notre-Dame-on kívül a legújabb trianoni emlékmű terveiről is beszélt az Azonnalinak. Interjú!

Mi történt a dél-balkáni országgal és a Magyarországon menedékjogban részesített Nikola Gruevszki pártjával?

Révész Máriusz kormánybiztos Azonnalinak tett ígérete szerint kátyúzni is fognak a pénzből!

Elmentünk egy kampányfórumra Újvidéken, mert most először szavazhatnak az EP-választáson a vajdasági magyarok. Riport!

Twitter megosztás Google+ megosztás