+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 16. szerda, 16:34
Emberfeletti túrákat kell megtenni Oroszországban annak, aki mindenhol szeretné megnézni a kedvenc csapatát. Különösen, ha kalinyingrádi az ember.

Ahhoz képest, hogy a magyar foci másodosztálya évekig keleti és nyugati csoportokra volt osztva, az oroszok ebben a műfajban is zordabbak: a világ legnagyobb országában még a Premijer-Liga alatt sem osztják divíziókra a bajnokságukat, így néha olyan távok jöhetnek össze a csapatukat amúgy általában lelkesen kísérő szurkolók számára, ami simán a túllép a józan ész határain. 

 

2018 legnagyobb túrája az FK Baltika Kalinyingrád szurkolóié lett, akik a Lengyelország és Litvánia közé beékelődött orosz exklávéból 10 300 kilométert utaztak Vlagyivosztokba, a Keleti-tenger/Japán-tenger partjához, hogy a vendégszektorban ugrálhassák végig a Lucs-Energija Vlagyivosztok elleni rangadójukat. A meccs ráadásul 0-0 lett, ami azért általában nem a közönségbarát játékra utal. 

 

A Google szerint ez az út autóval 133 órás lenne, ráadásul nem is csak orosz területeken: Kalinyingrád Oroszország exklávéja, tehát alaphangon át kell gurulni hozzá Litvánián is, hogy tényleg bejuthassanak Oroszországba.

 

Bár autóval csak egy-két mindenre kapható fanatikus vállalkozott erre a történelem során, de amúgy a repülő sem könnyít: Kalinyingrád és Vlagyivosztok közt nincs közvetlen repülőjárat sem, ezért moszkvai átszállással is minimum 12 óra a két város közti út.

 

De nem is a táv a legdurvább, hanem az időzónaváltozás: Kalinyingrádban laza nyolc órát siet az óra Vlagyivosztokhoz képest, ezért még a játékosok is többször panaszkodtak már arról, hogy jetlaggel kell focizniuk. 

 

A VLAGYIVOSZTOKI STADION / FOTÓ: WIKIPÉDIA

 

A Vlagyivosztok esetleges sikeres hazai szereplése egyébként három évig nyomasztotta az európai csúcsfoci képviselőit is: akkor az első osztályban fociztak, és az első tervek szerint szerettek volna az élbolyba kerülni. Ez azzal járt volna, hogy bejutnak egy Európa-liga vagy akár Bajnokok Ligája csoportkörbe, és európai csoportmeccset kellett volna rendezni a Távol-Keleten. „Szerencsére” három szezon után kiestek, és azóta a másodosztály második felében tanyáznak, úgyhogy egy darabig nem kell izgulni BL-meccs miatt pár kilométerre Észak-Koreától. 

 

via Reddit

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt ígérik: minden Brüsszelbe kijutott ellenzéki párt rendszeresen fog egyeztetni a hazánkat érintő kérdésekről.

Nem generációs, inkább poltikai alapon osztja meg az új kis hableány Amerikát.

A Biebers énekeseM az X-Faktor zsűritagja és mellesleg színészként is dolgozó Puskás Peti valószínűleg messze a legnagyobb klímaharcos az összes klímacelebünk közül.

Ha a fideszesek ellene szavaznak, máris elbukott volna von der Leyen jelölése. A német politikus végül hozta a kötelezőt.

Cseh sejtetőleg támogat,
Dobrev az elnökségre bízza, Szájer kiáll mellette, Ujhelyi pedig elvi okokból Ursula von der Leyen ellen szavaz.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás