+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. január 15. kedd, 18:04
Annyi mindenképp jó hír, hogy nem magyarokról van szó: a Chelsea drukkereinek megjegyzései keltettél fel az európai szövetség figyelmét.

Az ügy kivizsgálása után hivatalosan is elindította a fegyelmi eljárást az UEFA, miután az általunk is megtekintett Videoton-Chelsea Európa-liga meccsen a brit focicsapat szurkolói többször is szervezetten zsidóztak a vendégszektorból. Az antiszemita rigmusoknak nem a magyarok voltak a célpontjai, hanem az ősi rivális Tottenham szurkolói, ez nyilván nem enyhítő körülmény. Ezek után már biztos, hogy valamennyire megbüntetik a Chelsea-t, de a pontos büntetési tétel csak a fegyelmi bizottság következő ülésén, február 28-én derül ki.

 

Az angol csapat vezetése viszont már elébe ment a dolgoknak: nem csak közleményben határolódott fel a kicsi de hangos kisebbségtől, akik szégyent hoztak a csapatra, de a klub elindította a saját anti-antiszemita kurzusait a szurkolók körében, aminek keretei közt akár személyesen is felvilágosítják az elkövetőket, hova vezetett ez a gyűlölködés az 1940-es években. 

 

Bruce Buck, a Chelsea elnöke el is magyarázta, miért nem tiltják egyszerűen ki a renitenseket:

 

„Ha csak kitiltod őket, soha nem változik meg a viselkedésük”

 

– mondta Buck. 

 

Az angol csapat amúgy nagyon komolyan veszi az antiszemitizmus elleni harcot, nyáron összesen 150-en utaztak el szurkolókkal és egyéb dolgozókkal együtt szervezetten Auswitzba. 

 

A sztorinak az egyetlen szép része az, hogy az antiszemita rigmusokat kapott Tottenhamnek tényleg több zsidó kötődése is van, a szurkolóik magukat egyszerűen Yid Armynak, vagyis jiddis hadseregnek hívják.

 

via BBC

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt ígérik: minden Brüsszelbe kijutott ellenzéki párt rendszeresen fog egyeztetni a hazánkat érintő kérdésekről.

Nem generációs, inkább poltikai alapon osztja meg az új kis hableány Amerikát.

A Biebers énekeseM az X-Faktor zsűritagja és mellesleg színészként is dolgozó Puskás Peti valószínűleg messze a legnagyobb klímaharcos az összes klímacelebünk közül.

Ha a fideszesek ellene szavaznak, máris elbukott volna von der Leyen jelölése. A német politikus végül hozta a kötelezőt.

Cseh sejtetőleg támogat,
Dobrev az elnökségre bízza, Szájer kiáll mellette, Ujhelyi pedig elvi okokból Ursula von der Leyen ellen szavaz.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás