Elég látványosnak ígérkezik a mumbai terrortámadásról forgatott akcióthriller

Szerző: Bakodi Péter
2019.01.10. 14:04

A nyolc Oscar-díjas Gettómilliomos sztárja játssza a főszerepet a tavasszal debütáló filmben.

Elég látványosnak ígérkezik a mumbai terrortámadásról forgatott akcióthriller

Még 24 óra sem telt azóta, hogy nyilvánosságra hozták a 174 halálos áldozatot és több száz sebesültet követelő mumbai merényletsorozatról készült film, a Hotel Mumbai trailerjét, de az alig 3 perces összeállítás máris több százezer megtekintésnél jár a YouTube-on, míg az IMDB által a Facebook-ra feltöltött videót lassan egymillióan látták. Az indiai-amerikai-ausztrál koprodukcióban készülő film főszerepét a nyugati közönség számára is jól ismert inidiai színész, Dev Patel játssza.

A március végén a mozikba kerülő filmet nagy várakozások övezik Indiában és külföldön is, ugyanis tavaly novemberben volt a tizedik évfordulója a film apropójaként szolgáló, robbantásokkal és túszdrámákkal tarkított véres terrortámadás-sorozatnak, melyet csak négy nap alatt sikerült felszámolnia az indiai hatóságoknak.

A trailer alapján

a film elsősorban a nagymúltú Taj Mahal Palace Hotel luxusszállodában történtekre fog összpontosítani, az ott dolgozó indiai személyzet szemszögéből tekintve.

A pakisztáni Laskar-i-Tajba terrorszervezethez tartozó elkövetők a városszerte végrehajtott robbantásos és lövöldözéses merényleteik után vették célba a szállodát, ahol aztán elbarikádozták magukat. A tíz terroristából csak egy élte túl a merényletsorozatot. Őt 2012-ben akasztották fel egy indiai börtönben.

A Taj Mahal Palace Hotelt a támadást követő felújították, és pár hónapon belül újra fogadtak vendégeket. 2009-ben Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, a rákövetkező évben pedig Barack Obama amerikai elnök is a luxusszállodában szállt meg indiai látogatása során.

FOTÓ: YouTube / Bleecker Street

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek