+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. január 8. kedd, 08:39
Ahogy a Kutyapárt graffitijeit is hamar le szokták festeni, talán olyan gyorsan javítják majd ki ezek után az úthibákat is.

Újabb és újabb jelentéseket vesz magára az O1G rövidítés, ami eredetileg Simicska Lajos egykori kormánypárti, majd kormányellenes vállalkozó azon mondatára utal eredetileg, hogy „Orbán egy geci”. A rövidítést próbálták már feltölteni kormánypárti tartalommal („Orbán egy géniusz)”, vallásos tartalommal („Only 1 God”),

 

de most még praktikusabb jelentést kapott: egy új kezdeményezés nyomán megjelölhetjük vele az életünket megkeserítő kátyúkat.

 

Az utasítások szerint venni kell egy festéksprét, aztán be kell először karikázni magát a kátyút, majd mellé kell írni, „1G”, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy „egy gödör”, azaz kiolvasva: „Ó, egy gödör!”

 

„A projekt célja hogy rávilágítson arra, hogy a mindennapjaink bosszantó kátyúi, legyenek azok járdán, vagy úttesten, a rendszer rossz működésének tünetei, s tegye ezt úgy, hogy összekösse azt a fő felelőssel is”

 

– írják a szervezők a posztban.

 

Korábban a Kétfarkú Kutyapárt verte ki a biztosítékot a hatóságoknál azzal, hogy négyszínfestéssel hívták fel a figyelmet a szétrepedezett aszfaltra szerte az országban, majd Felcsúton még kátyúkat is betömtek. Mivel a Kutyapárt által felfújt graffitiket hamar le szokták festeni a hatóságok, egyáltalán nem kizárt, hogy a körberajzolt kátyúk javítására is hamar sor kerülhet.

 

FOTÓ: Ó egy gödör – O1G / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kifürkészhetetlen utak ezek: miközben egykori párttársa épp életre hívta a Magyar Gárda utódját, Vona még a hiphopos mutogatást is imitálja kicsit.

Persze akkor, ha nem variáltak kicsit a jegyfoglalásokkal, de így is tény: a stadionépítési láz első hullámában átadott Nagyerdei Stadionnak az egyötödét használják csak átlagban.

Az euroszkeptikus politikus fényűző életének hátterét egy öttagú bizottság vizsgálja. Úgy panaszkodott szegénységére, hogy London legmenőbb negyedén fizettek neki lakást.

Vajon idén is lehal a valasztas.hu a szavazás napján? Lesznek kígyózó sorok az urnák előtt? És egyáltalán mennyibe kerül lebonyolítani az EP-választást? Az Azonnalinak a Nemzeti Választási Iroda válaszolt!

A szombaton még Strache mögött álló külügyminiszter, akinek az esküvőjén Putyin is ott volt, végül inkább maradna a Kurz-kormányban. A többi FPÖ-s miniszteren kívül Strache felesége is távozik.

A hét kérdése

Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei!

Azért ide elnéznénk

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

A Tanácstalan Köztársaság friss eseményének témája, hogy hogyan építették le itthon a környezetvédelmet.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás