+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. január 8. kedd, 08:39
Ahogy a Kutyapárt graffitijeit is hamar le szokták festeni, talán olyan gyorsan javítják majd ki ezek után az úthibákat is.

Újabb és újabb jelentéseket vesz magára az O1G rövidítés, ami eredetileg Simicska Lajos egykori kormánypárti, majd kormányellenes vállalkozó azon mondatára utal eredetileg, hogy „Orbán egy geci”. A rövidítést próbálták már feltölteni kormánypárti tartalommal („Orbán egy géniusz)”, vallásos tartalommal („Only 1 God”),

 

de most még praktikusabb jelentést kapott: egy új kezdeményezés nyomán megjelölhetjük vele az életünket megkeserítő kátyúkat.

 

Az utasítások szerint venni kell egy festéksprét, aztán be kell először karikázni magát a kátyút, majd mellé kell írni, „1G”, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy „egy gödör”, azaz kiolvasva: „Ó, egy gödör!”

 

„A projekt célja hogy rávilágítson arra, hogy a mindennapjaink bosszantó kátyúi, legyenek azok járdán, vagy úttesten, a rendszer rossz működésének tünetei, s tegye ezt úgy, hogy összekösse azt a fő felelőssel is”

 

– írják a szervezők a posztban.

 

Korábban a Kétfarkú Kutyapárt verte ki a biztosítékot a hatóságoknál azzal, hogy négyszínfestéssel hívták fel a figyelmet a szétrepedezett aszfaltra szerte az országban, majd Felcsúton még kátyúkat is betömtek. Mivel a Kutyapárt által felfújt graffitiket hamar le szokták festeni a hatóságok, egyáltalán nem kizárt, hogy a körberajzolt kátyúk javítására is hamar sor kerülhet.

 

FOTÓ: Ó egy gödör – O1G / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A parlamenti ülésen volt ideje gondolkodni a témáról, és kifelé menet elárulta nekünk, ki mögé sorakozik fel a kérdésben.

A The Who frontembere annyira gyűlöli Brüsszelt, hogy ennyi erővel a FIFA-ra is rábízhatnák az emberek a kormányzást.

Hetven percig tartott az athéni derbi, de már az ötödik percben meg kellett szakítani a játékot. Tavaly már beleszólt a kormány a helyzetbe, akkor az egész bajnokságot bezárta.

A török elnök „a Nyugat iszlamofóbiájával” igyekszik mobilizálni a helyhatósági választások előtt.

Hogy miért, azt másképp tudja a párt EP-listavezetője és másképp a sajtóosztálya.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Beszélgetéssorozat indul a magyarországi proletárdiktatúra legfontosabb aspektusairól március 18-án este.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Leginkább a még hezitáló német, spanyol és lengyel pártokon fog múlni a Fidesz sorsa az Európai Néppártban, de a kormánypártnak is vannak erős szövetségesei.

Alexisz Ciprasznak elég volt az első vörös vonalat átlépnie, hogy Berlin alig fél év alatt padlóra küldje. Ciprasz ugyanis, ellentétben Orbánnal, egy tényleges vörös vonalt érintett: a német bankok érdekeit.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Az AB az igazságügyi miniszter kérésére olvasott az igazságügyi miniszter korábbi gondolataiban! Sci-finek hangzik? Elmagyarázzuk!

Twitter megosztás Google+ megosztás