Magyarország áll a legrosszabbul rendőrrel egész Európában

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.07. 19:25

Messze nálunk jut a legkevesebb rendőr 100 ezer emberre, az egész EU átlagának kevesebb, mint a harmadát tudjuk felmutatni. Ciprus nagyon vezet ebben.

Magyarország áll a legrosszabbul rendőrrel egész Európában

Bár szeretjük néha azt kiabálni, nagyon úgy tűnik, Magyarország annyira nem rendőrállam, hogy rendőreink is alig vannak: a Statista által lehozott lista alapján egyetlen másik ország sem jelentkezik ennyire kevés 100 ezer főre jutó rendőrmennyiséggel. 

Konkrétan nálunk 100 ezer főre 97 rendőr jut.

Ennél még a második legkevésbé átrendőrizált ország, is sokkal erősebb, ott ugyanennyi emberre 137-en vigyáznak, a végéről a harmadik Dániában pedig már 186 ez a szám. 

Érdemes még kiemelni, hogy az EU-s átlag 318.

Annyira talán nem meglepő módon a balhéra mindig kapható, ráadásul nem túl nagy lakosságszámmal versenyző Ciprus áll, ott 572 embert kapnak százezer lakosonként, Máltában 505, Görögországban pedig 492. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek