+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. január 6. vasárnap, 19:20
Nagyon nőnek az eladások, és a régi albumokat is brutálisan vásárolják.

Jelentősen növekedett az Egyesült Államokban a lemezeken és audió-kazettákon is kapható albumok eladása a tavalyi évben, számol be a BuzzAngle Music jelentéséről a The Verge. A lemezek eladása 12 százalékkal nőtt (8,6-ról 9,7 millió eladott példányt számolhattak a gyártók), az eladott kazetták számában pedig 19 százalékos növekedést számoltak (99 400-ról 118 200 példányt adtak el 2018-ban).

 

Ezek a számok kissé nevetségesnek tűnhetnek a streamelésben tapasztalt 41,8 százalékos növekedéshez képest, de ne felejtsük el, hogy évtizedekkel ezelőtti technológiákról van szó.

 

A formátumok iránti kereslet a korábban piacra dobott albumok népszerűségének is betudható. A BuzzAngle beszámolója szerint az eladott lemezek 66 százaléka három évesnél idősebb albumok hordozója. Michael Jackson, The Beatles, Fleetwood Mac és a Pink Floyd lemezei a tavalyi toplistákon is kiemelkedő helyen szerepeltek. Habár a 2014-ben megjelent, A galaxis őrzői-válogatás lett az első helyezett, ez inkább kuriózumnak számít, mint szabályszerűségnek. A kazetták eladása szorosabban függ a friss megjelenésekkel, de 52,5 százalékuk a lemezekhez hasonlóan, ugyancsak hároméves, vagy annál régebbi albumokat tartalmaz.

 

A vintage formátumok iránti kereset megnövekedése ellenére a fizikai formátumban eladásra kínált albumok iránti kereset csökkent, és ez nagy valószínűséggel a CD-knek tudható be, hiszen a fizikai formátumban tárolt média összes hátrányát hozzák, mindenféle retro utánérzéstől mentesen, olyannyira, hogy egyes cégek (például a Best Buy) már nem is vállalják értékesítésüket. Piacvezető eladottsági arányuk ellenére (hatvanmillió eladott példányról beszélhetünk) 18,5 százalékos csökkenést mutattak 2018-ban a CD-eladások.

 

Azért sikeres évet zárhatott a zeneipar,

 

hiszen csak az Egyesült Államokban 41,8 százalékos növekedést mutat a streamelés, és ez 2018 szeptemberében a zeneipar bevételeinek háromnegyedét tette ki.

 

FOTÓ: pexels.com

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

Ebből nyáron akár óriási káosz is lehet: minden egyes EU-tagállam maga döntheti el, hogy elfogadja-e az EMA-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat.

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai április 19-től nyitnak.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás