+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. január 4. péntek, 14:55
A privát mobilszámok és bankkártya-adatok mellett a parlamenti pártok belső dokumentumai is kiszivárogtak. Az elkövetők egyedül a szélsőjobboldali AfD-t kímélték.

Az érzékeny adatokat már december elsején elkezdték szivárogtatni a Twitteren keresztül, de szélesebb körben csak azután vált ismertté a hackertámadás ténye, hogy a német közszolgálati rádió berlini helyi csatornája, az RBB Inforadio péntek reggel beszámolt róla

 

A politikusok mellett ismert közéleti személyiségek privát mobilszámai, lakcímei, bankkártya-adatai, sőt privát chatbeszélgetései is szerepelnek a nyilvánosságra hozott dokumentumok között.

 

Ezen felül még – a szélsőjobboldali Alternative für Deutschlandon (AfD) kívül – az összes parlamenti párt egyes belső dokumentumai is napvilágot láttak. Utóbbiak a beszámolók szerint nem tartalmaztak túlságosan érzékeny adatokat.

 

Az elkövetőről vagy elkövetőkről ezidáig nem sokat tudni. A Deutsche Welle úgy értesült, hogy az azóta felfüggesztett Twitter-fiókot Hamburgból szerkeszthették. A Spiegel pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a kevés követővel rendelkező felhasználói profil olyan orosz propagandaoldalakat követett, mint az anonymousnews.ru. Emellett a bevándorlókat, vagy a közismert német humoristát, Jan Böhmermannt támadó bejegyzéseket kedvelt. Böhmermann ugyancsak szerepel a hackertámadás kárvallotjai között.

 

Bár jelenleg még csak találgatni lehet, de a tényből, hogy a hackertámadás nem érintette se a radikális AfD politikusait, se magát a pártot,

 

sokan arra következtetnek, hogy szélsőjobboldali elkövető, vagy elkövetők állhatnak a hackertámadás mögött.

 

FOTÓ: Flickr / Ivan David Gomez Arce

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Quim Torra nagyot meccsezett a hatóságokkal, de akár a hivatalába is kerülhet.

Alexis Cíprasz szerint katasztrófa lenne, ha az „ultajobbos” Manfred Weber lenne az EB új elnöke

Aki meg kommunista jelképeket használ, az maximum 3 évet kapna. De lenne kibúvó is: csak fel kell dobni a többi komcsit, s te megúszod.

Az Erdélyi Magyar Néppártot a Fidesz hozta létre, csak aztán bukott a projekt. Most meg lett egy elnökük, akinek legnagyobb politikai teljesítménye, hogy le akarta köpni Demszkyt.

Talán kevesen tudják itthon, de Lengyelország a fantasztikus irodalom terén is legalábbis középhatalom. Mit olvassunk a lengyel sci-fi és fantasy világából? Segítünk.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

A volt bécsi nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Vince az Azonnalira kommentelt!

A termékenységi ráta növelése, a bevándorlás megállítása és Európa felébresztése: nem csak a magyar kormány programját jellemzik ezek a szlogenek.

A strasbourgi Európai Parlament képviselői bárjában értük el Alessandra Mussolinit, aki Berlusconi Forza Italiája színeiben ül az EP-ben.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Twitter megosztás Google+ megosztás