Houellebecq vérig sértett egy francia kisvárost, akik most bojkott helyett inkább boldoggá tennék

Szerző: Pintér Bence
2019.01.04. 21:06

A francia író új regényének főhőse szerint legcsúnyább francia városból megírták Houellebecq-nek, hogy jöjjön ki egy kicsit körúton kívülre.

Houellebecq vérig sértett egy francia kisvárost, akik most bojkott helyett inkább boldoggá tennék

Ahogy arról az Azonnali beszámolt, megjelent Franciaországban Michel Houellebecq új könyve, a Sérotonin, ami eddig elég vegyes fogadtatásra talált. A könyvben az íróra sokban emlékeztető főhős Niort-ban is jár, ami egy hatvanegyezer főt számláló kisváros Aquitania-Limousin-Poitou-Charentes régióban, az ország nyugati részén. Itt ni:

A főhős azt jegyzi meg a várossal kapcsolatban, hogy ez az egyik legcsúnyább város, amit életében látott.

A helyiek érthető módon kiakadtak, bojkottálni akarták a könyvet, de a város polgármesterét nem rendítették meg a könyvben olvasható szavak. „Niort szép város, a niort-iak nyitott emberek” – nyilatkozta Jerome Baloge, aki azt is megígérte, hogy küld a morózus írónak egy helyi növényből, amit szeszesitalok ízesítésére és gyógyászatra használnak, és ami boldoggá teszi az embereket.

Guillaume Chiche, a környék Macron-párti parlamenti képviselője pedig azt üzente Houellebecq-nek, hogy talán érdemes lenne néha kidugnia a fejét a párizsi buborékból.

A könyv megjelenése óta egy sor újságíró ment el egyébként a városba, az újonnan jött hírnevet pedig meg is köszönte a polgármester az írónak egy tweetben.

FOTÓ: Wikipedia

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek