+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. január 3. csütörtök, 19:55
A jelenetnek semmi köze nincs a tragédiához, így nagy a felháborodás Belgiumban. A vasúttársaság és a túlélők egyaránt tiszteletlennek tarják az amerikai vállalat eljárást.

Botrány tört ki Belgiumban, miután szélesebb körben is ismertté vált, hogy az online tartalomszolgáltatás egyik éllovasának számító Netflix Death Note című sorozatának készítői

 

az egyik epizódban a 2010-es buizingeni vonatkatasztrófáról készült felvételeket használták fel, noha a jelenetnek semmi köze nem volt a balesethez. 

 

A súlyos közlekedési tragédiában 19 ember életét vesztette, és 300-nál is többen sérültek meg, miután frontálisan ütközött két személyszállító vonat. A helyi vasúttársaság, az SNCB/NMBS szóvivője sokkolónak tartja a Netflix eljárást, és kiemelte, hogy őket nem keresték meg előzetesen a sorozat készítői. A sajtós szerint

 

a Netflix nem mutat kellő tisztelet az áldozatok iránt.

 

A helyi sajtónak nyilatkozó egyik túlélő ugyancsak a tisztelet hiányolja az amerikai vállalat részéről. A Netflix még nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben.

 

A Death Note című sorozat egy japán képregény és rajzfilm adaptációja, mely főszereplője egy bűnözés nélküli utópisztikus világ létrehozására törekszik egyik mágikus napló segítségével. A történet szerint akinek bekerül a neve a füzetbe, annak megpecsételődött a sorsa. A Death Note sorozat (trailer lent) másfél éve debütált a Netflixen, de a kritizált képsorokat tartalmazó jelent, csak nemrég vált szélesebb körben is ismertté.

 

 

FOTÓ: Twitter / Soir mag

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pedig az ortodox egyházfő pár hete még arról beszélt, az okostelefonok szolgaságba döntik felhasználóikat, és elhozhatják az Antikrisztust.

Nem látod át, hogy pontosan mi is lesz most szombaton? Tüntetés, sztrájk, vagy útlezárás? Netán mindegyik? Elmondjuk, jelen állás szerint hogyan alakul a hétvége!

Csak a képviselők egyharmada szavazott bizalmat Svédország eddigi leggyengébb kormányának, de a radikális jobboldalt sikerült kiszorítani.

Hiába kérték ki ausztriai állampolgárok a róluk szóló személyes adatokat az óriáscégektől, nem kaptak meg minden lényegi információt – állítja egy adatvédelemmel foglalkozó szervezet.

Ha a Twitter androidos alkalmazását használod, és megváltoztattad a fiókodhoz tartozó e-mail-címet 2014 novembere és 2019 januárja között, van egy rossz hírünk.

A hét kérdése

A rabszolgatörvény nyomán sztrájkban gondolkoznak a szakszervezetek. Neked mi lenne az utolsó csepp a pohárban? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án Karácsony Gergely és Horváth Csaba csapnak össze az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás keretein belül!

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Ezt is szerettétek

Szerinte nyolc és fél éve úgy kéne viselkednie az ellenzéknek a parlamentben, ahogyan azt a rabszolgatörvénynél tette.

Mi az, ami miatt megdicsérné Lázár Jánost, és mi az, ami miatt csak őrá tud gondolni?

Kell-e tőle félni, és eléggé félünk-e tőle már most?

Elmagyarázzuk, ki hogyan ferdíti el a túlóratörvényt, és mi is
az igazság valójában!

Twitter megosztás Google+ megosztás