+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. január 3. csütörtök, 19:55
A jelenetnek semmi köze nincs a tragédiához, így nagy a felháborodás Belgiumban. A vasúttársaság és a túlélők egyaránt tiszteletlennek tarják az amerikai vállalat eljárást.

Botrány tört ki Belgiumban, miután szélesebb körben is ismertté vált, hogy az online tartalomszolgáltatás egyik éllovasának számító Netflix Death Note című sorozatának készítői

 

az egyik epizódban a 2010-es buizingeni vonatkatasztrófáról készült felvételeket használták fel, noha a jelenetnek semmi köze nem volt a balesethez. 

 

A súlyos közlekedési tragédiában 19 ember életét vesztette, és 300-nál is többen sérültek meg, miután frontálisan ütközött két személyszállító vonat. A helyi vasúttársaság, az SNCB/NMBS szóvivője sokkolónak tartja a Netflix eljárást, és kiemelte, hogy őket nem keresték meg előzetesen a sorozat készítői. A sajtós szerint

 

a Netflix nem mutat kellő tisztelet az áldozatok iránt.

 

A helyi sajtónak nyilatkozó egyik túlélő ugyancsak a tisztelet hiányolja az amerikai vállalat részéről. A Netflix még nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben.

 

A Death Note című sorozat egy japán képregény és rajzfilm adaptációja, mely főszereplője egy bűnözés nélküli utópisztikus világ létrehozására törekszik egyik mágikus napló segítségével. A történet szerint akinek bekerül a neve a füzetbe, annak megpecsételődött a sorsa. A Death Note sorozat (trailer lent) másfél éve debütált a Netflixen, de a kritizált képsorokat tartalmazó jelent, csak nemrég vált szélesebb körben is ismertté.

 

 

FOTÓ: Twitter / Soir mag

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Talán kevesen tudják itthon, de Lengyelország a fantasztikus irodalom terén is legalábbis középhatalom. Mit olvassunk a lengyel sci-fi és fantasy világából? Segítünk.

Lengyelországban összeállt az Európa-párti ellenzék a kormányzó jobboldali populisták ellen, de még így sem garantált a győzelem: a színes koalíció le van maradva Jarosław Kaczyński pártjához képest.

Ők olyanokkal szeretnek ünnepelni, akik nem annektálnak egy-egy félszigetet.

A hadsereget is bevetik a franciák a középületek védelme érdekében. Súlyos rendbontásra számítanak szombaton.

Nyilvánvaló volt, hogy a Törőcsik Mari ablakán bekukucskáló Orbán Viktor mémesedni fog, ezért most következzen egy válogatás az eddigi munkákból!

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

A volt bécsi nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Vince az Azonnalira kommentelt!

A termékenységi ráta növelése, a bevándorlás megállítása és Európa felébresztése: nem csak a magyar kormány programját jellemzik ezek a szlogenek.

A strasbourgi Európai Parlament képviselői bárjában értük el Alessandra Mussolinit, aki Berlusconi Forza Italiája színeiben ül az EP-ben.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Twitter megosztás Google+ megosztás