Halálos áldozatokat követelő vonatbaleset képeit használja a Netflix egyik sorozata

Szerző: Bakodi Péter
2019.01.03. 19:55

A jelenetnek semmi köze nincs a tragédiához, így nagy a felháborodás Belgiumban. A vasúttársaság és a túlélők egyaránt tiszteletlennek tarják az amerikai vállalat eljárást.

Halálos áldozatokat követelő vonatbaleset képeit használja a Netflix egyik sorozata

Botrány tört ki Belgiumban, miután szélesebb körben is ismertté vált, hogy az online tartalomszolgáltatás egyik éllovasának számító Netflix Death Note című sorozatának készítői

az egyik epizódban a 2010-es buizingeni vonatkatasztrófáról készült felvételeket használták fel, noha a jelenetnek semmi köze nem volt a balesethez. 

A súlyos közlekedési tragédiában 19 ember életét vesztette, és 300-nál is többen sérültek meg, miután frontálisan ütközött két személyszállító vonat. A helyi vasúttársaság, az SNCB/NMBS szóvivője sokkolónak tartja a Netflix eljárást, és kiemelte, hogy őket nem keresték meg előzetesen a sorozat készítői. A sajtós szerint

a Netflix nem mutat kellő tisztelet az áldozatok iránt.

A helyi sajtónak nyilatkozó egyik túlélő ugyancsak a tisztelet hiányolja az amerikai vállalat részéről. A Netflix még nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben.

A Death Note című sorozat egy japán képregény és rajzfilm adaptációja, mely főszereplője egy bűnözés nélküli utópisztikus világ létrehozására törekszik egyik mágikus napló segítségével. A történet szerint akinek bekerül a neve a füzetbe, annak megpecsételődött a sorsa. A Death Note sorozat (trailer lent) másfél éve debütált a Netflixen, de a kritizált képsorokat tartalmazó jelent, csak nemrég vált szélesebb körben is ismertté.

FOTÓ: Twitter / Soir mag

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek