Lázár János beszólt a rabszolgatörvényre, és még az ellenzéket is megvédte egy kicsit

Szerző: Hutter Marianna
2019.01.02. 20:21

Nem biztos abban Lázár János, hogy elnyeri a munkavállalók széles körének támogatását a rabszolgatörvényként elhíresült módosítás. A Miniszterelnökség egykori minisztere elismerte a makói televíziónak: neki is vannak kérdései a törvény megvalósíthatóságával kapcsolatban. Az MTVA-székházban történtekről pedig úgy fogalmazott: egy országgyűlési képviselőt minden körülmények között megillet a tisztelet.

Lázár János beszólt a rabszolgatörvényre, és még az ellenzéket is megvédte egy kicsit

Nem utasítom el eleve a munka törvénykönyve módosításával kapcsolatos kritikákat – erről beszélt a Miniszterelnökség vezetésétől a választókerületébe visszavonult Lázár János szerdán a Makói Városi Televíziónak. Elmondta, a törvénymódosítás

„vitatható és vitatott lépése is a parlamenti többségnek és a kormányzatnak, majd meglátjuk, hogy ez a valóságban hogyan fog működni.

Nem vagyok benne biztos, hogy ez a munkavállalók széles körének a támogatását elnyeri, fogalmazzunk finoman”.

Hozzátette: a törvény megvalósíthatóságával és a megvalósulás következményeivel kapcsolatban neki is vannak kérdései, de ebből nem következik az, hogy a parlament ülését el kell lehetetleníteni vagy utcai zavargásokat kell szítani. Ugyanis szerinte amit az ellenzék csinált, az kizárta az értelmes párbeszéd lehetőségét, pedig őt érdekelték volna a szakszervezetek, munkavállalók és munkaadók komolyan vehető érvei.

Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki politikusok bementek az MTVA székházába, úgy fogalmazott: ők arra kaptak gyors kiképzést, hogyan kell bekerülni látványos politikai marketing akciókkal a világsajtó decemberi híreibe, hogy „Magyarországon lám-lám milyen borzalmas helyzet van”. Szerinte az ellenzékiek ezt a feladatot külföldről, illetve a belföldi tanácsadóiktól kapták és „botrányos és szánalmas” körülmények között próbálták végrehajtani.

Ugyanakkor hozzátette: más kérdés, hogy egy országgyűlési képviselővel szemben mit engedhetnek meg maguknak a rendőrök és a biztonsági őrök.

„Nekem az a véleményem, hogy egy országgyűlési képviselő, akit a nép megválasztott, minden körülmények között mentelmi jogot és tiszteletet érdemel. Az egy más kérdés, hogy ezzel él vagy visszaél.”

Lázár szerint egyébként sok fideszes politikus lebecsüli az elmúlt hetek eseményeit, de ettől óva int mindenkit, hiszen az ország egyik fele nem a Fideszre szavazott, másrészről pedig nem lehet tudni, hogy ezeknek a tüntetéseknek hol van a határa.

Az MTVA-ban történteket Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője úgy értékelte az Azonnalinak adott nagyinterjújában, hogy az ellenzéki képviselők messze túlléptek jogaikon, súlyos törvénysértést követtek el. Arról pedig, hogy jogszerűen rakták-e ki a közmédia épületéből a politikusokat, itt írtunk részletesebben.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek