+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 2. szerda, 18:04
Lassan lejárnak a régi ellenségek, és ebben a műfajban is fontos a vérfrissítés. Az Azonnali segít kicsit a kormány stratégájának, hogy megtalálhassa a tökéletes főgonoszt!

Kormányzásban nem különösebben erős a Fidesz, de egyvalamiben a világ elitjébe tartozik: a másokra mutogatásban. Biztos más is észre vette már, hogy bár 2010 óta vége van az elmúltnyolcévnek, az azóta elmúlt nyolc évben mindig feltűntek olyan ellenségek, akik miatt valahogy mégsem Magyarország a világ legjobb helye. Gyurcsány Ferenc alap, de néha még a már évek óta nemlétező SZDSZ is előkerül, ott vannak úgy általában a liberálisok, kapjuk a migránsokat, és persze Soros György. 

 

Az ellenségkeresés lényege, hogy mindig olyat kell találni, akit vagy mindenki utál, vagy nem létezik, vagy nem tudja/akarja magát megvédeni.

 

Ezeket a szempontokat mind figyelembe vettük, amikor összeszedtük azt a hét ellenséget, akiket jövőre érdemes lenne betámadnia a kormánynak!

 

7. Az egészségügyi dolgozók

 

NA DE KIK MIATT???

 

Az egyik legcikibb kérdés jelenleg az ország egészségügye, de mi lenne, ha ezt megpróbálnák a dolgozókra kenni? Miért omladoznak a magyar kórházak? Hát azért, mert az orvosok nem akarnak leadni a fizetési igényükből! Miért kell hónapokat várni egy-egy vizsgálatra? Hát azért, mert lassan és ráérősen dolgoznak! Talán elég nővér is lenne, ha nem cigizgetéssel töltenék az éjszakai műszakot! Ráadásul egyúttal akár egy újabb, külföldi hallgatók által kedvelt egyetem elüldözéséhez is alapot szolgáltatna az, ha kiemelnék, itt már a minőségen aluli egyetemi oktatáson is elcsúszott a dolgok nagyrésze!

 

6. Cigányok

 

 

A bevándorlók mindent felülírása és a Jobbik középre tolódása miatt évekig árválkodott egy célcsoport, amire bármikor mondhatunk rossz dolgokat. Igény jól láthatóan van pár cigányság ellen készített plakátra, hiszen

 

a Mi Hazánk egy egész pártot alapított abból, hogy rájöttek, az alt-right Fidesz-közeli előretörése mellett azért jópár régimódi fehér cipőfűzős náci is maradt még az országban.

 

Ha kell, könnyűszerrel fel lehet bőszíteni mindenkit mindössze annyival, hogy megmutatnak pár képet Kelet-Magyarországról.

 

5. Prezi Péter

 

 

Árvai Péter nemzetközileg sikeres üzletember, kiáll a neki fontos dolgok mellett, cikket ír az Orbán által fake news-nak nyilvánított Indexre, ráadásul még meleg is. Ezek közül az egyik is elég egy jó kis gyűlöletkampányhoz, hiszen melyik ebédlőasztalhoz ne férne be egy kis „ezekaretkekelveszikazországot” mellett egy jó kis liberálisbuzizás? 

 

4. A taxisok

 

 

Kár, hogy ennyire jó lobbiereje van a magyar taxistársadalomnak, mert egyébként hirtelen nem is tudok még egy társadalmi réteget, amit ennyire egyöntetűen utál mindenki. Szinte kampány sem kéne ahhoz, hogy kiderüljön, az ő pöfögő, koszos autóik miatt nem tudja végrehajtani egyelőre Orbán Viktor a tökéletes tervét.

 

3. Mark Zuckerberg

 

 

Soros György 87 éves, és bár nyilván a pokolból szerzi az örök életet, azért van rá esély, hogy előbb-utóbb meghal. Kellene viszont egy utód, és első ránézésre Zuckerberg a legjobb: csupa felemás megítélésű manőverrel szerezte a rengeteg pénzét, magánemberként szeret kiállni neki valamiért fontos ügyek mellett, ráadásul simán kihozza az antiszemita hangokat is. 

 

2. Mészáros Lőrinc

 

Ne finomkodjunk, Felcsút polgármesterét még a fideszesek nagyrésze is utálja, de inkább elnézik a gazdag szomszédot a Vezérnek a nagyobb jó érdekében. Na de micsoda húzás lenne, ha egyszer csak ő lenne a kipécézett?

 

A Fidesz legfanatikusabbjai simán elhinnék, hogy Orbán nem tudott régi barátja durva ügyeiről,

 

ráadásul Mészáros jól láthatóan nem olyan okos, mint Simicska, tehát még annyi kárt sem tudna okozni. Hasonló kvalitású embert sem lenne nehéz találni a miniszterelnöki vagyon őrzésére, Tiborcz Istvánra például jól láthatóan mindent rá lehet bízni. 

 

1. A németajkú kisebbség

 

 

Most tekintsünk el a pontos származástól, itt a nyelv a fontos! Azok az idők már rég elmúltak, amikor a németeket tekintette barátnak a magyar jobboldal, úgyhogy kiváló alany lenne a sváb kisebbség is. Kevesen vannak, úgyhogy nem lenne túl nagy hangjuk, ráadásul oda is lehetne kötni a Jobbik színeiben a parlamentben ülő Brenner Kolomant is, aki már nem átalkodott anyanyelvén felszólalni a magyar parlamentben. Éppúgy elő lehet hozni velük jó román módra a második világháborús bűnöket, mint azt, hogy anyanyelvükön terjesztik a berlini liberális buziterrort. Annyira nem is esélytelen a dolog, hiszen Schmidt Mária már idén szeptemberben elkezdett azért aggódni, hogy elnémetizálódik Európa!

 

Sok sikert az újévre!

 

FOTÓ: Azonnali-montázs

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egyedül a liberálisoknak és a balközépnek volt nagyjából egyenletes a teljesítménye a kontinensen.

Hiába teljesítették időre az EU feltételeit, Párizs és Berlin is kigáncsolta a tárgyalások megkezdését a nyárra.

A paktumot még mindenki tagadja, de lehet benne ráció: a liberálisok megkapják az EP vezetését, cserébe a Néppárté lehet a Bizottság.

Nehogy lemaradj bármiről is! Olvasd cikkeinket jóval előbb, mint mások! Mutatjuk, hogyan!

A nemrég megválasztott, progresszív szlovák elnök beszédében minden polgár szolgálatát ígérte, és hitet tett az etnikai és nemzeti kisebbségek védelme mellett is.

A hét kérdése

Itt a nyár, itt a strandszezon, itt az idő elámulni azon, hogy hol tart még mindig a magyar gasztronómia.

Azért ide elnéznénk

A kilencvenedik. A pesti Duna-korzón, június 13-17. között.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás