Te mire mondasz nemet 2019-ben?

2019.01.01. 14:13

Idén is beszédet mondott szilveszter éjjel Áder János, a köztársaság bajuszos elnöke. Te mire mondasz nemet azok közül a dolgok közül, amiket Áder felsorolt?

Te mire mondasz nemet 2019-ben?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Mindenkinek jó újévi beszédet mondott Áder János köztársasági elnök szilveszter éjszakáján.

A beszédből kiderül: a rabszolgatörvényt nemrég aláíró Áder szerint az újévben csak rajtunk múlik, hogy mire mondunk nemet és mire mondunk igent.

Mondhatunk nemet szerinte az elaljasult közbeszédre, az embertársainkat vallásukban, identitásukban, méltóságukban sértő cselekedetekre; a másokra való mutogatásra, a magunk felelősségének palástolására, a mindenkin átgázoló törtetésre, a becstelenségre, mások tisztességének elvitatására, az igénytelenségre, az ünnepekből gúnyt űző cinizmusra, az érdekek szerint torzított valóságra, a rövidlátó gondolkodásra, környezetünk felelőtlen kirablására, a vizeinket mérgező, a levegőt szennyező, a jövőnket felélő kíméletlen valóságra.

Felmerül a kérdés: te mire mondanál ezek közül nemet 2019-ben? Szavazz!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek