Öt popkult kérdés, amire választ kapunk 2019-ben

Szerző: Pintér Bence
2019.01.01. 18:10

Filmes univerzumok, sorozatok érnek fontos fordulópontokhoz 2019-ben, olyan kérdésekre kapunk válaszokat amelyekre gyakran évtizedek óta várnak a rajongók. Ki ül fel a vastrónra, és hogy győzik le Thanost a Marvel szuperhősei? Lenyomhatják-e a Netflixet az új netes csatornák? Idén kiderül!

Öt popkult kérdés, amire választ kapunk 2019-ben

Rajongók millióit izgató kérdésekre születnek válaszok 2019-ben, ahogy több filmes univerzum és sorozat is a végéhez, vagy legalábbis komoly fordulópontjához közeleg. Mire érdemes figyelni 2019-ben a populáris kultúrában?

1. Hogy győzik le Thanost a Marvel szuperhősei, és mi köze ehhez Marvel kapitánynak?

Tavaly ünnepelte tizedik születésnapját a Marvel képregényfilmes univerzuma (MCU), idén pedig az egész filmfolyam új fázisba lép:

a negyedik Bosszúállók-filmmel valószínűleg minden meg fog változni.

Tavaly hőseinket – már akik túlélték, SPOILER! – úgy hagytuk ott, hogy ellenfelük győzött, a fél univerzum megsemmisült, remény pedig nem sok maradt az újrakezdésre. Nyilván van esély, ahogy azt is tudjuk, hogy nyilván nem maradnak holtan olyan hősök, akiknek szólófilmje van betervezve a következő évekre. Itt az előzetes:

A másik nyitott kérdés az, hogy milyen szerepet fog játszani ebben az egészben Marvel kapitány,

az első női szuperhős, aki saját filmet kap az MCU-ban? Az ő filmje március 8-án, nőnapon, a Bosszúállók: Végjáték pedig április 26-án debütál, addig kell csak izgulni. A Marvel kapitánynak is van már előzetese:

2. Ki nyeri a trónok harcát és ki ül fel a vastrónra?

Van olyan rajongó, aki A tűz és jég dala ciklus első könyve, a Trónok harca megjelenése, azaz 1996 óta várja, hogy kiderüljön végre, melyik királyi, hercegi, főúri sarj, vagy akárki más él túl elég ideig, hogy felülhessen végre a vastrónra.

Közben a fantasytrilógiából szeptalógia, a könyvből pedig nagyon sikeres HBO-sorozat is lett, ami közben a történetben leelőzte a könyveket,

így idén áprilisban az utolsó évaddal végre mindenki megtudhatja, ki lesz a győztes, már ha lesz ilyen. A legutóbbi évad végén ugyanis itt is az elszabaduló apokalipszis közepén hagytuk ott hőseinket, akiknek úgy kéne végre legyűrnie egymást a trónért folyó harcban, hogy közben meg is kell védeniük a kontinenst a Másoktól. Egyelőre csak egy ilyen apró kis hangulatfestő van hozzá:

Aki pedig a következő könyvet szeretné elolvasni, annak George R. R. Martin azt ígérte, hogy idén most már tényleg csak azon fog dolgozni. Ez a régóta késő könyv lesz a hatodik, és akkor még mindig hátra lesz egy.

3. Legyőzi-e a Netflixet a többi streaming-szolgáltatás?

A Netflix sok szempontból letarolta az online streaming-piacot az elmúlt években, rengeteg előfizetőjük van, emellett rengeteg jól sikerült saját sorozattal és filmmel büszkélkedhetnek már. 2019-ben vége lesz az arany időknek, amikor csak egy, legfeljebb két streaming-szolgáltatót kellett előfizetned azért, hogy mindent meg tudj nézni, amit akarsz:

saját csatornát indít az Apple, a Disney és a WarnerMedia.

Mindezek közül a Disney csatornája ígérkezik igazán fajsúlyosnak, ahol olyan saját tartalmak lesznek, mint egy élőszereplős Star Wars-sorozat, a Mandalorian, vagy például egy sorozat Lokiról, a Marvel-unverzum egyik antihőséről. Kérdés, hogy hogyan borítják fel a piacot az új szereplők.

KÉPKOCKA A KÉSZÜLŐ MANDALORIANBŐL

4. Hogyan zárul a harmadik Star Wars-trilógia?

Idén december 19-én lezárul a harmadik Star Wars-trilógia, amelynek első része, Az ébredő erő történetében gyakorlatilag az Egy új reményt forgatta újra új és régi szereplőkkel; a második része, a Rian Johnson által rendezett Az utolsó Jedik pedig úgy sikerült, hogy azóta is vitatkoznak róla a rajongók.

A harmadik, ezt a trilógiát lezáró epizódot ismét az a J. J. Abrams rendezi majd, aki az első részben sok olyan kérdést dobott fel, amit a második rész aztán kurtán-furcsán megválaszolt,

azonban maradt még így is pár rejtély, és hát általában: valahogy le kell zárni az új hősök történeteit.

A legnagyobb kérdés talán az, hogy milyen módon és mennyire fog szerepelni a filmben a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher, aki még forgatás előtt hunyt el, de a hírek szerint sokkal több szerepe van a filmben, mint arra ez alapján számítani lehetne.

5. Sikerül-e kiadni a teljes Sandman-sorozatot magyarul?

Már írtunk róla, hogy pörög itthon a képregénypiac: annyira, hogy a Fumax idén bele mer vágni a huszadik század végének egyik legismertebb képregénysorozatának kiadásába, avagy

jövőre jön Neil Gaiman Sandman című képregénysorozata magyarul.

Aki rajongó, az tudja, hogy az első négy gyűjteményes kötet már megjelent magyarul 2009 és 2011 között a Cartaphilius gondozásában, de a történet itt megállt, pedig még rengeteg van belőle hátra.

A SANDMAN CÍMSZEREPLŐJE, ÁLOM

Most tehát megkapjuk: a jelenlegi környezetben talán több esélye van annak, hogy végigfut a sorozat, amelynek itthon is szép számmal vannak rajongói: mi szurkolunk neki.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek