+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. január 1. kedd, 20:23
Két egyiptomi és egy albán halász kap szerdán görög állampolgárságot, miután tűzvész elől menekülő, vízbe esett embereket mentettek.

Tavaly nyáron hatalmas tűzvész pusztított az Athénhoz közeli Mati környékén. A lakók és a nyaralók közül a tűz elől sokan a partokra, illetve a vízbe menekültek, és többen aztán itt is haltak meg.

 

A vízbe menekült, vagy éppen esett emberek mentésében segédkezett több görög halász mellett három migráns: két egyiptomi és egy albán halász is,

 

akik hősiességükért Alexisz Ciprasz miniszterelnök javaslatára görög állampolgárságot kapnak Prokópisz Pavlópulosz köztársasági elnöktől szerdán – írja a Greek Reporter.

 

Az egyik egyiptomi férfi harmincegy éve él Görögországban, és egy hírügynökségnek nyilatkozva arról beszélt, hogy mindig is görögnek érezte magát, és mikor meghallotta, hogy megkapja az állampolgárságot, valami megmozdult a lelkében. 

 

„Ez a saját országom, az anyaföldem. El sem tudom mondani mennyire boldoggá tesz, hogy a miniszterelnök azt mondta: te is innen való leszel” – mondta.

 

A júliusi tűzvészben száz ember halt meg, több száz pedig megsérült.

 

FOTÓ: Greek Reporter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pedig az ortodox egyházfő pár hete még arról beszélt, az okostelefonok szolgaságba döntik felhasználóikat, és elhozhatják az Antikrisztust.

Nem látod át, hogy pontosan mi is lesz most szombaton? Tüntetés, sztrájk, vagy útlezárás? Netán mindegyik? Elmondjuk, jelen állás szerint hogyan alakul a hétvége!

Csak a képviselők egyharmada szavazott bizalmat Svédország eddigi leggyengébb kormányának, de a radikális jobboldalt sikerült kiszorítani.

Hiába kérték ki ausztriai állampolgárok a róluk szóló személyes adatokat az óriáscégektől, nem kaptak meg minden lényegi információt – állítja egy adatvédelemmel foglalkozó szervezet.

Ha a Twitter androidos alkalmazását használod, és megváltoztattad a fiókodhoz tartozó e-mail-címet 2014 novembere és 2019 januárja között, van egy rossz hírünk.

A hét kérdése

A rabszolgatörvény nyomán sztrájkban gondolkoznak a szakszervezetek. Neked mi lenne az utolsó csepp a pohárban? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án Karácsony Gergely és Horváth Csaba csapnak össze az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás keretein belül!

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Ezt is szerettétek

Szerinte nyolc és fél éve úgy kéne viselkednie az ellenzéknek a parlamentben, ahogyan azt a rabszolgatörvénynél tette.

Mi az, ami miatt megdicsérné Lázár Jánost, és mi az, ami miatt csak őrá tud gondolni?

Kell-e tőle félni, és eléggé félünk-e tőle már most?

Elmagyarázzuk, ki hogyan ferdíti el a túlóratörvényt, és mi is
az igazság valójában!

Twitter megosztás Google+ megosztás