Görög állampolgárok lesznek a hős migráns halászok

Szerző: Pintér Bence
2019.01.01. 20:23

Két egyiptomi és egy albán halász kap szerdán görög állampolgárságot, miután tűzvész elől menekülő, vízbe esett embereket mentettek.

Görög állampolgárok lesznek a hős migráns halászok

Tavaly nyáron hatalmas tűzvész pusztított az Athénhoz közeli Mati környékén. A lakók és a nyaralók közül a tűz elől sokan a partokra, illetve a vízbe menekültek, és többen aztán itt is haltak meg.

A vízbe menekült, vagy éppen esett emberek mentésében segédkezett több görög halász mellett három migráns: két egyiptomi és egy albán halász is,

akik hősiességükért Alexisz Ciprasz miniszterelnök javaslatára görög állampolgárságot kapnak Prokópisz Pavlópulosz köztársasági elnöktől szerdán – írja a Greek Reporter.

Az egyik egyiptomi férfi harmincegy éve él Görögországban, és egy hírügynökségnek nyilatkozva arról beszélt, hogy mindig is görögnek érezte magát, és mikor meghallotta, hogy megkapja az állampolgárságot, valami megmozdult a lelkében. 

„Ez a saját országom, az anyaföldem. El sem tudom mondani mennyire boldoggá tesz, hogy a miniszterelnök azt mondta: te is innen való leszel” – mondta.

A júliusi tűzvészben száz ember halt meg, több száz pedig megsérült.

FOTÓ: Greek Reporter

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek