Ferenc Józsefként jutott valaki be az uniós külügyminiszterek találkozójára

Szerző: Bukovics Martin
2018.12.21. 13:01

Európa, amely megvéd, hangzik az osztrák soros EU-elnökség mottója. Ferenc Józsefként mégis bejutott valaki egy uniós tárgyalásra augusztusban.

Ferenc Józsefként jutott valaki be az uniós külügyminiszterek találkozójára

Ennyire magas rangú vendéggel talán még Sebastian Kurz osztrák kancellár sem számolt: találtak egy belépőkártyát az uniós tagállamok külügyminisztereinek augusztusi informális találkozóján, ami Ferenc József császár nevére lett kiállítva, az ő arcképével együtt. A kártyán ráadásul az áll, Ferenc József a szervezőcsapat tagja.

Az eset most került csak nyilvánosságra, miután az osztrák felsőház egy zöld képviselője így próbálta felhívni a figyelmet az EU osztrák soros elnöksége alatti biztonsági hiányosságokra. Ewa Dziedzic szerint ennek tükrében kifejezetten relativizálható az EU osztrák soros elnökségnek mottója, ami úgy hangzik, hogy „az Európa, amely megvéd”. A zöld politikus úgy látja, ezek után simán kialakulhat bárkiben a kép, hogy a jobbközép ÖVP és a jobbpopulista FPÖ alkotta Kurz-kormány még arra se képes, hogy biztonságosan megszervezze saját, bécsi rendezvényeit.

Dziedzic fel is tett egy írásbeli kérdést a kancelláriának, amelyben azt tudakolja, hogy vajon a Ferenc József-portréson túl még hány belépőkártyát álltottak elő fake személy nevére az augusztusi találkozóra.

Az írásbeli kérdés itt olvasható el.

A politikus szerint informálnia kellett volna a szervezőknek arról a nemzetközi vendégeket, hogy a biztonsági lyuk miatt masszívan veszélyeztetve vannak. Nem csak az egykori osztrák császár miatt, hanem olyan vendégek miatt is, akik eszerint simán szerezhettek álnéven, kamuképpel belépőt az augusztus 30-31-i rendezvényre.

Az EU soros elnökségét jövő év elejétől Románia veszi át Ausztriától.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek