Megpróbáltam belépni az új kormányellenes mozgalomba, de nem sikerült

Szerző: Pintér Bence
2018.12.20. 20:18

Eklektikus honlappal jelentkezik a legújabb kormányellenes, civil, pártoktól független kezdeményezés, az O1G.org, ami pénzt nem kér, de egy grátisz DDoS-támadásnak örülne; és ami felszólít, hogy csatlakozz! Mármint a Facebook-csoportjához, ahová aztán nem engednek be.

Megpróbáltam belépni az új kormányellenes mozgalomba, de nem sikerült

Úgy tűnik ez már csak egy ilyen nap, amikor nem csatlakozok politikai mozgalmakhoz: hazafelé a buszon Magyar Testvériség nevű, számomra ismeretlen, hazafiasnak tűnő csoportosulás Facebook-hirdetésben terjesztett kérdőívébe botlottam bele, amely már ott érdekes fordulatot vett, hogy

a korom és a nemem után arról érdeklődtek, hogy mi a csillagjegyem és az IQ-szintem.

A kérdőív csak egyre szürreálisabb lett, megmutatom:

De térjünk a tárgyra. Miközben ezen röhögtem, kaptam egy linket, miszerint elindult a Milla-HaHa-MostMi-vonal legújabb szellemi örököse, a legutóbbi civil, pártpolitikamentes, népi mozgalom a romlott, roskadozó Orbán-rezsim ellen,

amit most már nemes egyszerűséggel csak úgy neveztek el, hogy O1G,

ami ugye azt jelenti, hogy „Orbán egy geci”. (Simicska nem dobott végül atomot, ugye, de hogy ez a mém egyáltalán elindult, egyértelműen neki köszönhető – ha sok más nem is.)

A „mozgalom” honlapja nagyon ízléses, minimalista, mármint tényleg. Rögtön felszólít a csatlakozásra (erről később), majd az Előszó nevű írás egy Deák-idézet után tájékoztatja az olvasót a mozgalom céljáról:

blabla hazugságok blabla, birka magyar, blabla, pártállástól független, civil, sajtószabadság, diktatúra.

Az Előszó alatt az is kiderül, hogy a fejlesztés alatt álló oldalon a jövőben majd cikkeket is akarnak megjelentetni.

Eddig takaros kis mozgalomnak tűnik, kicsit talán szimpatikusabbnak, mint a Magyar Testvériség. Van egy menüpont, ami a következő tüntetéseket listázza, egy másik pedig a híres öt pontot, amitől nagyon rezelnek a Kunigunda utcában. A „Csatlakozz!” menüpontban kiderül, hogy pénzt nem kérnek: „nem fogjuk elmutyizni, meghagyjuk ezt az oligarcha geciknek”.

Ebben menüpontban elmondják azt is, hogy a pénzen kívül azonban bármit szívesen fogadnak, „legyen az akár egy jó szó, egy weboldalra kirakott link, DDoS méretű szerverkapacitás, nyomdai hozzáférés szóróanyag terjesztéséhez, könnygáz elleni védőfelszerelés, bármi!”

Szóval az már most világos, hogy a mozgalomtól nem állna távol egy jó kis kibertámadás sem, ha arról van szó.

Szerettem volna pár kérdést feltenni a titokzatos mozgalom alapítóinak ehhez a cikkhez, ezért írtam először egy e-mailt, aztán amikor erre nem jött hamar válasz, megpróbáltam csatlakozni a Facebook-csoporthoz – egyébként is erre utal a honlap főoldalán a „Csatlakozz!”-felhívás, mármint hogy csatlakozz egy Facebook-csoporthoz. Ide azonban azóta sem vettek be.

Így azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy az O1G.org – amelynek felelős kiadója az impresszum szerint „Magyarország polgárai, akiknek KURVÁRA elegük van az állami média hazugságaiból!” – akkor egész pontosan mi is szeretne lenni: mozgalom, újság, kiberterrorista csoport, esetleg valami más, ahogy azt sem tudjuk, hogy egész pontosan mik a terveik.

Mindenesetre ha valakinek lenne „DDoS méretű szerverkapacitása”, az nyugodtan keresse őket, vagy lépjen be a Facebook-csoportba. Már ha tud!

FRISSÍTÉS (12. 21. 06:15):

Kedves olvasónk kommentben jelezte, hogy szerinte elnézhettem valamit, hiszen tegnap este bekerültem a nevezett csoportba. Annyit azonban biztosan állíthatok, hogy tegnap este kilenckor, az ügyelet végén (amikor még direkt megpróbáltam) én hiába frissítettem a Facebookot, nem tudtam belépni; de lehet, hogy nálam volt valami hiba. Azóta viszont kaptam válaszokat a mozgalomtól magától, így hamarosan végre többet is megtudhatunk az O1G.org-ról! Stay tuned!

FOTÓ: O1G.org

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek