Brexit: nem lesz különbség EU-s és EU-n kívüli bevándorló között

Szerző: Fekő Ádám
2018.12.19. 19:50

Sokkal erősebben ellenőriznék a britek a letelepedők számát, és a származás szerint a szakképzettség fog számítani.

Brexit: nem lesz különbség EU-s és EU-n kívüli bevándorló között

A brit belügyminiszter Sajid Javid bejelentette, új utakra terelik a munkaerő eddig teljesen szabad beáralmását a brexit után. Az új szabályok szerint a bevándorlási politika ellenőrizni fogja a beérkező emberek mennyiségét és az emberek típusát, ezzel az elfogadható szintre csökkentve az éves migrációt.

Javid szerint ez lesz az elmúlt 40 év legfontosabb változása a bevándorlási rendszerben, de a továbbra is ismeretlen keretek közé belőtt kilépés után még 21 hónapig még élvezhetik az EU-állampolgárok addigi lehetőségeiket, és cska 2020 decemberében indul az új rendszer. 

A 168 oldalas tervezet szerint mostantól nem arra fognak koncentrálni, ki honnan jött, hanem a letelepedni vágyók szakképzettségére, tehát nem tesznek különbséget EU- és EU-n kívüli állampolgár között. 

A dokumentum szerint ez azt jelenti, hogy bárki, aki az Egyesült Királyságba akar beutazni, ezt csak engedéllyel teheti meg, de az EU-állampolgárok számára nem kívánják vízumhoz kötni a beutazást.

FOTÓ: Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek