+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. december 19. szerda, 19:50
Sokkal erősebben ellenőriznék a britek a letelepedők számát, és a származás szerint a szakképzettség fog számítani.

A brit belügyminiszter Sajid Javid bejelentette, új utakra terelik a munkaerő eddig teljesen szabad beáralmását a brexit után. Az új szabályok szerint a bevándorlási politika ellenőrizni fogja a beérkező emberek mennyiségét és az emberek típusát, ezzel az elfogadható szintre csökkentve az éves migrációt.

 

Javid szerint ez lesz az elmúlt 40 év legfontosabb változása a bevándorlási rendszerben, de a továbbra is ismeretlen keretek közé belőtt kilépés után még 21 hónapig még élvezhetik az EU-állampolgárok addigi lehetőségeiket, és cska 2020 decemberében indul az új rendszer. 

 

A 168 oldalas tervezet szerint mostantól nem arra fognak koncentrálni, ki honnan jött, hanem a letelepedni vágyók szakképzettségére, tehát nem tesznek különbséget EU- és EU-n kívüli állampolgár között. 

 

A dokumentum szerint ez azt jelenti, hogy bárki, aki az Egyesült Királyságba akar beutazni, ezt csak engedéllyel teheti meg, de az EU-állampolgárok számára nem kívánják vízumhoz kötni a beutazást.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pedig az ortodox egyházfő pár hete még arról beszélt, az okostelefonok szolgaságba döntik felhasználóikat, és elhozhatják az Antikrisztust.

Nem látod át, hogy pontosan mi is lesz most szombaton? Tüntetés, sztrájk, vagy útlezárás? Netán mindegyik? Elmondjuk, jelen állás szerint hogyan alakul a hétvége!

Csak a képviselők egyharmada szavazott bizalmat Svédország eddigi leggyengébb kormányának, de a radikális jobboldalt sikerült kiszorítani.

Hiába kérték ki ausztriai állampolgárok a róluk szóló személyes adatokat az óriáscégektől, nem kaptak meg minden lényegi információt – állítja egy adatvédelemmel foglalkozó szervezet.

Ha a Twitter androidos alkalmazását használod, és megváltoztattad a fiókodhoz tartozó e-mail-címet 2014 novembere és 2019 januárja között, van egy rossz hírünk.

A hét kérdése

A rabszolgatörvény nyomán sztrájkban gondolkoznak a szakszervezetek. Neked mi lenne az utolsó csepp a pohárban? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án Karácsony Gergely és Horváth Csaba csapnak össze az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás keretein belül!

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Ezt is szerettétek

Szerinte nyolc és fél éve úgy kéne viselkednie az ellenzéknek a parlamentben, ahogyan azt a rabszolgatörvénynél tette.

Mi az, ami miatt megdicsérné Lázár Jánost, és mi az, ami miatt csak őrá tud gondolni?

Kell-e tőle félni, és eléggé félünk-e tőle már most?

Elmagyarázzuk, ki hogyan ferdíti el a túlóratörvényt, és mi is
az igazság valójában!

Twitter megosztás Google+ megosztás