Újabb jobbikos mondott le a mandátumáról

Szerző: Hutter Marianna
2018.12.18. 13:54

Magánéleti okokra hivatkozva hagyja ott a parlamenti képviselőséget Staudt Gábor, akit több támadás is ért ősszel a kormánymédiában. A Jobbik már meg is választotta utódját.

Újabb jobbikos mondott le a mandátumáról

„Az ősz folyamán jeleztem a Jobbik országos elnökségének, hogy nyomós magánéleti indokaim alapján a tavaszi ülésszaktól nem tudom ellátni országgyűlési képviselői feladataimat, ezért kértem, hogy gondoskodjanak mandátumom betöltéséről” – ezt írja Facebook-oldalán a Jobbik országgyűlési képviselője, Staudt Gábor.

Hozzátette: döntését nehéz szívvel hozta meg, hiszen a Jobbiknak 2004 eleje óta vagyok tagja, 2006 óta minden országgyűlési választáson jelöltként indult, közte két főpolgármester-jelöltséget is vállalva, és közel kilenc aktív évet tudhat maga mögött parlamenti képviselőként.

„Hangsúlyozni szeretném, hogy döntésemben semmiféle párton belüli feszültségek vagy belharcok nem játszottak szerepet, a Jobbik az elmúlt félév nehéz időszaka után újra erős, egységes és készen áll a politikai megmérettetésekre!”

Staudt szerint ő a néppártosodás folyamatát mindig is támogatta, mint az egyetlen járható utat, hogy „hazánk sorsára meghatározó befolyásunk lehessen”.

A jobbikos képviselőt egyébként áfacsalással vádolták a kormánypárti médiában, ám Staudt november végén jogerősen helyreigazítási pert nyert az ügyben.

Nemrégiben a párt egy másik tagja, Szávay István mondott le parlamenti mandátumáról, miután a HírTV-n napvilágra került egy hangfelvétel, ahol zsidózott.

Pár perccel azt követően egyébként, hogy a Jobbik tudatta Staudt döntését, a párt arról is beszámolt: Országos Elnökségük kedden döntött a frakció új országgyűlési képviselőiről. Szávay István helyét és szakpolitikai feladatát Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke, Staudt Gábor helyét pedig Csányi Tamás, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében közel 41 százalékos eredményt elért képviselőjelöltje veszi át.

FOTÓ: Staudt Gábor / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek