+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2018. december 18. kedd, 08:35
A férfi több száz szarvas haláláért felelős – most a bírósági ítélet szerint a börtönben minden hónapban meg kell néznie az őzgidáról szóló 1942-es rajzfilmet.

Egyéves börtönbüntetése alatt havonta meg kell néznie a Bambi című Disney-rajzfilmet egy orvvadászat miatt elítélt missouri férfinak – írja a Springfield News Leader.

 

A bírósági ítélet szerint ifj. David Berrynek december 23-án, vagy azelőtt meg kell néznie a Disney őzikéről szóló klasszikusát, a rajzfilmvetítést pedig minden hónapban meg kell ismételnie egy éven keresztül. A Disney-mesében Bambi anyját egy vadász öli meg az eredeti cselekmény szerint, így az őzgida hosszú időre magára marad.

 

Hogy mire fel is sújtották a férfit ily kegyetlen büntetéssel?

 

Az ok Missouri állam történetének egyik legnagyobb orvvadászati ügye: a hatóságok szerint a férfi szarvasok százainak illegális megöléséért felelős. Az elpusztult állatokat Berry trófeának szánta, így csak a fejüket vitte el, a testüket pedig az enyészetnek hagyta. Berryt illegális vadászatért egyéves börtönbüntetésre ítélték. Ezen felül Berrynek további 120 napot kell börtönben töltenie lőfegyverrel való visszaélés miatt.

 

A férfi apja, két testvére, valamint egy negyedik férfi is részt vett az illegális orvvadászatokban, az ő vadászatra és halászatra feljogosító igazolványaikat visszavonták. A négy férfi összesen 51 000 dollárnyi (kb. 145 millió forintnyi) büntetést fizetett a vadak illegális elejtéséért.

 

Az esetről tudósító lap megkeresett egy vadászati szakértőt is az üggyel kapcsolatban: szerinte az elkövetők csak a gyilkolás öröméért ejtették el a szarvasokat, nem voltak tekintettel a vadállományra, saját „kapzsiságukról és egójukról” szólt a bűncselekmény.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Aki meg kommunista jelképeket használ, az maximum 3 évet kapna. De lenne kibúvó is: csak fel kell dobni a többi komcsit, s te megúszod.

Az Erdélyi Magyar Néppártot a Fidesz hozta létre, csak aztán bukott a projekt. Most meg lett egy elnökük, akinek legnagyobb politikai teljesítménye, hogy le akarta köpni Demszkyt, de mást köpött le.

Talán kevesen tudják itthon, de Lengyelország a fantasztikus irodalom terén is legalábbis középhatalom. Mit olvassunk a lengyel sci-fi és fantasy világából? Segítünk.

Lengyelországban összeállt az Európa-párti ellenzék a kormányzó jobboldali populisták ellen, de még így sem garantált a győzelem: a színes koalíció le van maradva Jarosław Kaczyński pártjához képest.

Ők olyanokkal szeretnek ünnepelni, akik nem annektálnak egy-egy félszigetet.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

A volt bécsi nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Vince az Azonnalira kommentelt!

A termékenységi ráta növelése, a bevándorlás megállítása és Európa felébresztése: nem csak a magyar kormány programját jellemzik ezek a szlogenek.

A strasbourgi Európai Parlament képviselői bárjában értük el Alessandra Mussolinit, aki Berlusconi Forza Italiája színeiben ül az EP-ben.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Twitter megosztás Google+ megosztás