+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2018. december 18. kedd, 08:35
A férfi több száz szarvas haláláért felelős – most a bírósági ítélet szerint a börtönben minden hónapban meg kell néznie az őzgidáról szóló 1942-es rajzfilmet.

Egyéves börtönbüntetése alatt havonta meg kell néznie a Bambi című Disney-rajzfilmet egy orvvadászat miatt elítélt missouri férfinak – írja a Springfield News Leader.

 

A bírósági ítélet szerint ifj. David Berrynek december 23-án, vagy azelőtt meg kell néznie a Disney őzikéről szóló klasszikusát, a rajzfilmvetítést pedig minden hónapban meg kell ismételnie egy éven keresztül. A Disney-mesében Bambi anyját egy vadász öli meg az eredeti cselekmény szerint, így az őzgida hosszú időre magára marad.

 

Hogy mire fel is sújtották a férfit ily kegyetlen büntetéssel?

 

Az ok Missouri állam történetének egyik legnagyobb orvvadászati ügye: a hatóságok szerint a férfi szarvasok százainak illegális megöléséért felelős. Az elpusztult állatokat Berry trófeának szánta, így csak a fejüket vitte el, a testüket pedig az enyészetnek hagyta. Berryt illegális vadászatért egyéves börtönbüntetésre ítélték. Ezen felül Berrynek további 120 napot kell börtönben töltenie lőfegyverrel való visszaélés miatt.

 

A férfi apja, két testvére, valamint egy negyedik férfi is részt vett az illegális orvvadászatokban, az ő vadászatra és halászatra feljogosító igazolványaikat visszavonták. A négy férfi összesen 51 000 dollárnyi (kb. 145 millió forintnyi) büntetést fizetett a vadak illegális elejtéséért.

 

Az esetről tudósító lap megkeresett egy vadászati szakértőt is az üggyel kapcsolatban: szerinte az elkövetők csak a gyilkolás öröméért ejtették el a szarvasokat, nem voltak tekintettel a vadállományra, saját „kapzsiságukról és egójukról” szólt a bűncselekmény.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pedig az ortodox egyházfő pár hete még arról beszélt, az okostelefonok szolgaságba döntik felhasználóikat, és elhozhatják az Antikrisztust.

Nem látod át, hogy pontosan mi is lesz most szombaton? Tüntetés, sztrájk, vagy útlezárás? Netán mindegyik? Elmondjuk, jelen állás szerint hogyan alakul a hétvége!

Csak a képviselők egyharmada szavazott bizalmat Svédország eddigi leggyengébb kormányának, de a radikális jobboldalt sikerült kiszorítani.

Hiába kérték ki ausztriai állampolgárok a róluk szóló személyes adatokat az óriáscégektől, nem kaptak meg minden lényegi információt – állítja egy adatvédelemmel foglalkozó szervezet.

Ha a Twitter androidos alkalmazását használod, és megváltoztattad a fiókodhoz tartozó e-mail-címet 2014 novembere és 2019 januárja között, van egy rossz hírünk.

A hét kérdése

A rabszolgatörvény nyomán sztrájkban gondolkoznak a szakszervezetek. Neked mi lenne az utolsó csepp a pohárban? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án Karácsony Gergely és Horváth Csaba csapnak össze az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás keretein belül!

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Ezt is szerettétek

Szerinte nyolc és fél éve úgy kéne viselkednie az ellenzéknek a parlamentben, ahogyan azt a rabszolgatörvénynél tette.

Mi az, ami miatt megdicsérné Lázár Jánost, és mi az, ami miatt csak őrá tud gondolni?

Kell-e tőle félni, és eléggé félünk-e tőle már most?

Elmagyarázzuk, ki hogyan ferdíti el a túlóratörvényt, és mi is
az igazság valójában!

Twitter megosztás Google+ megosztás