Szijjártó az MTVA székházánál történtekről: Én csak médiafogyasztó vagyok

Szerző: Bakodi Péter
2018.12.17. 10:45

Amikor ő a közmédiára kapcsol, akkor mindig a jobbikos politikusok nyilatkoznak, mondta a külügyminiszter a parlament külügyi bizottságában az éves meghallgatásán. Annak kapcsán kérdezték, hogy a közmédia székházából erővel dobtak ki ellenzéki parlamenti képviselőket.

Szijjártó az MTVA székházánál történtekről: Én csak médiafogyasztó vagyok
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csak médiafogyasztóként tudja figyelni az MTVA-nál folyó eseményeket

– legalábbis így válaszolt a tárcavezető Brenner Koloman jobbikos országgyűlési képviselőnek. Miután biztonsági őrök erőszakkal dobtak ki ellenzéki képviselőket az MTVA Kunigunda útjai székházából, Brenner azt kérdezte a külügyminisztertől a parlament külügyi bizottságában, hogy a független tájékoztatáshoz való alapjoggal hogyan fér össze a központi költségvetésből évente 90 milliárd forinttal finanszírozott közmédia gyakorlati működése. A külügyminiszter azt mondta, 

amikor ő az M1-re kapcsol, akkor mindig jobbikos képviselőket lát nyilatkozni a televízióban.

Szijjártó Pétert az Országgyűlés külügyi bizottságának hétfői ülésén kérdezték a bizottsági tagok a Külgazdasági és Külügyminisztérium éves meghallgatása keretében. Az ellenzéki képviselők közül csak a Jobbik frakcióvezetője, Gyöngyösi Márton és Brenner Kolomann vett részt az ülésen. Az MSZP-s Molnár Gyula, Mesterházy Attila és Gurmai Zita nem volt jelen.

Mint arról az Azonnali is beszámolt, a tegnap esti tüntetést során több száz ellenzéki demonstráló vonult az MTVA Kunigunda útjai székházához, ahol vagy egy tucatnyi – különböző pártállású – ellenzéki képviselő igyekezett beolvastatni egy öt pontból álló követelést. A képviselőket beengedték ugyan a közmédia épületébe, de a petíciót nem vette át senki, és felelős szerkesztővel sem beszélhettek eddig.

Hétfő reggel az MTVA biztonsági személyzete erővel kidobta az épületből Hadházy Ákos és Szél Bernadett korábbi LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselőket. A legfrissebb információk szerint a többi képviselő még benntartózkodik az épületben, és a Facebookon keresztül folyamatosan élőben közvetítenek. A közösségi médiában eközben már szervezik az esti tüntetést mára az MTVA székháza elé.

FOTÓ: Azonnali

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek