Jobbik-alelnök az MTVA-botrányról: Nem térek magamhoz

Szerző: Hutter Marianna
2018.12.17. 12:55

Az MTVA stúdiójában kergetőzött a biztonsági őrökkel Stummer János, a Jobbik képviselője. Az Azonnalinak elmondta: szerinte egyértelmű volt, hogy nem olvashatják be a tüntetők követeléseit, ezért nyomta meg a tűzjelzőt. Az elmúlt napok eseményei miatt a Jobbik rendkívüli ülésnapot kezdeményez a parlamentben.

Jobbik-alelnök az MTVA-botrányról: Nem térek magamhoz

Az MTVA-székház előtti eseményeket percről percre közvetítjük az Azonnalin, ide kattintva nézheted, mi történt eddig!

„Most nagyon őszintén: én nem térek magamhoz” – reagált Stummer János, a Jobbik alelnöke, egyben országgyűlési képviselője arra, hogy erőszakkal vitték ki Hadházy Ákost és Szél Bernadettet az MTVA épületéből. Az Azonnali telefonon kérdezte a politikust az éjszakai eseményekről. 

„Azon gondolkodom hosszú órák óta, hogyan jutott el idáig ez az ország” – mondta hozzátéve, hogy a felháborodás mértékét jelzi, hogy hidegben, hóban, fagyban, advent harmadik vasárnapján emberek ezrei sétáltak át a belvárosból a Kunigunda utcára ahelyett, hogy a családjukkal lennének. 

A jobbikos képviselő elmondása szerint este még gond nélkül bejutottak akkor az épületbe, viszont

hamar egyértelművé vált, hogy a tüntetők öt követelését – amit a Momentum fogalmazott meg – nem fogják tudni beolvasni élő adásban.

Stummer felmérte a terepet, majd kislisszant egy olyan ajtón, ahol dohányozni jártak ki a munkatársak, majd egy olyan részre jutott, ahol már közel voltak a stúdiók. Ekkor elmondása szerint nagy riadalom támadt a biztonságiak körében.

A képviselő szerint eddigre már tényleg világos volt, hogy nem fogják őket kameraközelbe engedni, ezért megnyomta a tűzjelzőt: a célja az volt, hogy ha már a követeléseket nem tudják beolvasni, a műsorfolyam szakadjon meg és az épületet ürítsék ki, ám utóbbi végül nem történt meg. Kérdésünkre, hogy mekkora bírságra számít ezért, azt mondta, nem tudja. 

Stummer azért ment el a helyszínről, mert jöttek helyette újabb jobbikos képviselők, de mikor délelőtt telefonon utolértük a képviselőt, épp ismét az MTVA felé tartott. 

Stummer kérdésünkre arról is beszélt:

az elmúlt napok eseményei miatt a Jobbik rendkívüli ülésnapot kezdeményez a parlamentben.
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek